Conferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastreConferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

Rulaj de 73 milioane de lei

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulaj de 73 milioane de lei

BET-BK, singurul indice în scădere 

Opt dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ultima zi de tranzacţionare a săptămânii în creştere, singurul coş de acţiuni care a scăzut, în şedinţa de vineri, fiind BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, care s-a depreciat marginal, cu 0,01%.

Lichiditatea înregistrată a fost de 73,31 milioane de lei, peste valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction notează, în raportul zilnic al societăţii:

"Ultima şedinţă a săptămânii a adus creşteri pentru aproape toţi indicii bursieri. Cea mai mare creştere a înregis­trat-o BET-NG, +0,69%. Valoarea tranzacţiilor a depăşit 15 milioane de euro, în creştere comparativ cu media ultimelor zile, aportul venind din partea schimburilor cu acţiuni OMV Petrom (SNP) şi Fondul Proprietatea (FP). Aprecierea indicilor a fost determinată, în mare măsură, de avansul de 2,78% al titlurilor OMV Petrom (SNP).

Din indicele BET s-au mai remarcat acţiunile Med Life (M) care au urcat cu 3,79% şi Transelectrica (TEL) cu un avans de 1,07%. La polul opus (n.r. din BET) avem acţiunile Transgaz (TGN) cu o scădere de 2,51%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii este condus de SNP, care au înregistrat transferuri în valoare de 27,89 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,37 lei/acţiune.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile FP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,911 lei/titlu, în apreciere cu 0,55%, valoarea tranzacţionată însumând 20,35 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 32,7 lei, în creştere cu 0,15%, pe fondul unei valori transferate de 8,85 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,33 lei/ti­tlu, în depreciere cu 0,64%, în contextul unui rulaj de 7,06 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a avut o creştere de 0,34%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a înregistrat o apreciere de 0,3%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a urcat cu 0,34%, în timp ce indicele indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tran­zacţionate 25 de titluri de la bursa noas­tră a consemnat o apreciere de 0,37%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Medlife" (M): +3,79%

2. "Patria Bank" (PBK): +3,70%

3. "Prebet" (PREB): +2,92%

4. "OMV Petrom" (SNP): +2,78%

5. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): +2,06%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Armatura" (ARM): -13,60%

2. "Ropharma" (RPH): -6,43%

3. "Electroputere" (EPT): -4,76%

4. "Erste Bank Group" (EBS): -4,17%

5. "SIF Muntenia" (SIF4): -2,62%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roRoEnergy
Cabinet de avocatTMPS