Rulaj de 73 milioane de lei

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulaj de 73 milioane de lei

BET-BK, singurul indice în scădere 

Opt dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ultima zi de tranzacţionare a săptămânii în creştere, singurul coş de acţiuni care a scăzut, în şedinţa de vineri, fiind BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, care s-a depreciat marginal, cu 0,01%.

Lichiditatea înregistrată a fost de 73,31 milioane de lei, peste valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction notează, în raportul zilnic al societăţii:

"Ultima şedinţă a săptămânii a adus creşteri pentru aproape toţi indicii bursieri. Cea mai mare creştere a înregis­trat-o BET-NG, +0,69%. Valoarea tranzacţiilor a depăşit 15 milioane de euro, în creştere comparativ cu media ultimelor zile, aportul venind din partea schimburilor cu acţiuni OMV Petrom (SNP) şi Fondul Proprietatea (FP). Aprecierea indicilor a fost determinată, în mare măsură, de avansul de 2,78% al titlurilor OMV Petrom (SNP).

Din indicele BET s-au mai remarcat acţiunile Med Life (M) care au urcat cu 3,79% şi Transelectrica (TEL) cu un avans de 1,07%. La polul opus (n.r. din BET) avem acţiunile Transgaz (TGN) cu o scădere de 2,51%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii este condus de SNP, care au înregistrat transferuri în valoare de 27,89 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,37 lei/acţiune.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile FP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,911 lei/titlu, în apreciere cu 0,55%, valoarea tranzacţionată însumând 20,35 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 32,7 lei, în creştere cu 0,15%, pe fondul unei valori transferate de 8,85 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,33 lei/ti­tlu, în depreciere cu 0,64%, în contextul unui rulaj de 7,06 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a avut o creştere de 0,34%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a înregistrat o apreciere de 0,3%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a urcat cu 0,34%, în timp ce indicele indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tran­zacţionate 25 de titluri de la bursa noas­tră a consemnat o apreciere de 0,37%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Medlife" (M): +3,79%

2. "Patria Bank" (PBK): +3,70%

3. "Prebet" (PREB): +2,92%

4. "OMV Petrom" (SNP): +2,78%

5. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): +2,06%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Armatura" (ARM): -13,60%

2. "Ropharma" (RPH): -6,43%

3. "Electroputere" (EPT): -4,76%

4. "Erste Bank Group" (EBS): -4,17%

5. "SIF Muntenia" (SIF4): -2,62%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită