Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

Rusia solicită ONU să revizuiască sancţiunile impuse Coreei de Nord

F.B.
Internaţional /

Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Rusia a cerut Consiliului de Securitate al ONU să analizeze astăzi sancţiunile impuse Coreei de Nord, au informat diplomaţii, o decizie care vine după ce o întâlnire dintre oficiali americani şi nord-coreeni de la New York de săptămâna aceasta s-a amânat, scrie Reuters.

Nu este deocamdată clar de ce Rusia a cerut discutarea acestei probleme, deşi ministerul de Externe chinez a informat luna trecută că Moscova, Beijingul şi Phenianul cred că este necesară ajustarea sancţiunilor ONU la momentul potrivit.

China şi Rusia consideră că ONU ar trebui să recompenseze Nordul pentru progresele făcute după ce preşedintele american, Donald Trump s-a întâlnit cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un la un summit în Singapore în iunie şi au căzut de acord să lucreze pentru a se ajunge la dezarmarea nucleară.

Totuşi, Statele Unite şi alte ţări occidentale au precizat că sancţiunile trebuie să fie implementate până când există o dezarmare nucleară completă.

Mike Pompeo, Secretarul de Stat american, trebuia să se întâlnească cu oficialul nord-coreean Kim Yong Chol la New York astăzi pentru a stabili detaliile unui al doilea summit. Însă Departamentul de Stat al SUA a anunţat ieri că întâlnirea va fi reprogramată, fără să ofere un motiv.

Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong-ho, a informat ONU în septembrie că sancţiunile duc la o lipsă de încredere faţă de SUA şi că Nordul nu va renunţa la armele sale nucleare în aceste condiţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat