S&P a redus ratingul diviziilor principale ale "Dexia"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Agenţia de evaluare Standard & Poor"s (S&P) a redus, vineri, cu o treaptă, ratingurile pentru datoriile pe termen lung şi scurt atribuite diviziilor principale ale grupului bancar franco-belgian "Dexia" SA, aducând ca argument dificultăţile în obţinerea de finanţare de pe pieţe şi necestitatea creşterii garanţiilor.

S&P a redus la "A-/A-2", de la "A/A-1", calificativul băncilor "Dexia Credit Local", "Dexia Bank" şi "Dexia Banque Internationale a Luxembourg", care reprezintă peste 90% din activele consolidate ale "Dexia". Ratingurile aces-tor divizii au fost plasate sub supraveghere.

Reprezentanţii Standard & Poor"s au declarat: "Retrogradarea reflectă viziunea noastră potrivit căreia tensiunile de pe piaţa interbancară au limitat accesul Dexia pe pieţele de finanţare. În plus, retrogradările iau în calcul viziunea noastră că grupul se confruntă cu o creştere a garanţiilor pentru operaţiunile de hedging".

Agenţia va soluţionă plasarea sub supraveghere după ce va avea mai multe informaţii cu privire la impactul restructurării asupra operaţiunilor bancare ale "Dexia".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS