S&P: "O ieşire dezordonată a Marii Britanii din UE ar pune presiune pe ratingul ţării"

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

O ieşire dezordonată a Marii Britanii din Uniunea Europeană, ca urmare a unor aprecieri greşite făcute de autorităţi cu privire la instinctul de conservare al blocului comunitar, ar putea duce la o nouă retrogradare a ratingului ţării, avertizează agenţia de evaluare financiară S&P Global.

Moritz Kraemer, analist-şef la S&P, declară, citat de Bloomberg: "Marea Britanie riscă noi consecinţe negative economice, financiare şi de rating dacă ignoră instinctul de conservare al UE". Analistul face referire la faptul că UE trebuie să evite un efect de domino provocat de posibilitatea ca şi alte state membre să iasă din blocul comunitar, dacă vor ajunge la concluzia că Marea Britanie a reuşit să ajungă la un acord comercial avantajos post-Brexit.

S&P a retrogradat ratingul Marii Britanii cu două trepte, după referendumul din iunie 2016, când britanicii au decis să iasă din UE. S&P atribuie în prezent Marii Britanii un rating "AA", cu perspectivă negativă. Agenţia de evaluare urmează să publice o actualizare a ratingului Regatului Unit în luna aprilie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS