Organizator: Ziarul BURSA
 

 
în parteneriat cu


  Parteneri
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
Parteneri Media
 
 
 
 
 
 
 
CONFERINȚA ANTREPRENORIATUL FEMININ
"Femeia la putere - o lume mai bună"

Ziarul BURSA și Asociația Națională a Antreprenorilor organizează Conferința ANTREPRENORIATUL FEMININ "Femeia la putere - o lume mai bună", pe 23 aprilie 2013, începând cu ora 09.30 la World Trade Center Bucuresti, sala New York .

 
Maria Rosetti

prima femeie jurnalist din România
 
Afacerile privite sub criteriul sexului întreprinzătorului reprezintă o perspectivă care nu se afla în logica Ziarului BURSA, un ziar care a ignorat întotdeauna diferența dintre o afacere dezvoltată de un bărbat, față de cea dezvoltată de o femeie, pornind de la prejudecata că profitul sau pierderea sunt ilustrate de cifre seci, fără sex.

Se pare, însă, că doar rezultatul este asexuat, în timp ce modul în care se ajunge la el este adesea diferențiat de rațiuni și sensibilități care le sunt specifice bărbaților, respectiv femeilor care întreprind afacerile, astfel că, eventual, ar putea fi distinsă o "afacere masculină”, de o "afacere feminină", fără să poată fi ierarhizate apriori, după cum "abordarea feminină" sau "masculină" a unei afaceri nu reprezintă exclusivitate a vreunuia din sexe.

Ceea ce vrea să spună că sugestiile fertile venite din "abordările feminine" pot fi preluate în "afacerile masculine" și invers.

Invitați:

Alteța Sa Regală Prințesa Lia a României
- Special Guest -
- Director Proiecte Speciale la Casa Albă. Deși a lucrat pentru un democrat a fost invitată și de următorul Președinte republican să rămână încă un mandat.
- Președinte al Federației Femeilor de Afaceri din California.
- Co-fondator al London Business Women Network.
- Onorată pentru eforturile de lobby în numele Equal Pay For Women.
- A organizat de două ori pe an un curs intensiv național pentru femeile de afaceri antreprenor din România.
- A inițiat cu Ambasada Franței programul "Big Sisters", în care femeile de succes deveneau mentori ai altor femei.
- A fost onorată pentru munca internațională de negociator.
- Post graduate la Oxford - în perioada petrecută la Oxford a fost invitată în fiecare vară să studieze la Business School în Japonia.
- Speech-uri ținute în Statele Unite ale Americii, Japonia, Polonia, Africa de Sud, Marea Britanie, România.
Cristina Chiriac
- Ambasador al Antreprenoriatului Feminin -
"Misiunea antreprenorului este aceea de a îndrăzni în permanență să gândească viitorul"
- Cristina Chiriac este Ambasador al antreprenoriatului feminin, făcând parte din "Rețeaua Europeană a Femeilor Ambasadoare ale Antreprenoriatului" și "Rețeaua Europeană de Mentori pentru Femeile Antreprenor".
- Cristina Chiriac: "Trebuie să împărtășesc experiența mea ca ambasador al antreprenoriatului feminin. Cred că nimic nu este imposibil, dacă aveți un pic de talent sau o anumită îndemânare, voință și inteligența necesară pentru atingerea scopului propus!".
- Cristina Chiriac este Doctorand în economie la Academia Română, expert contabil, consultant fiscal, evaluator și auditor financiar internațional. A primit recunoașterea profesională de la organizații de profil (gradul de excelență ANEVAR și CECCAR).
- Cristina Chiriac: "Spiritul antreprenorial se potrivește bine cu alegerile de viață ale femeilor, caracterizate în general prin flexibilitate în ceea ce privește concilierea vieții private cu cea profesională, mai ales în ceea ce privește timpul și locul de muncă".
- Femeie de afaceri, dar și mamă, Cristina Chiriac este inițiatorul proiectului de caritate "Ajută-i să respire!" - Campanie de ajutorare a copiilor bolnavi de tuberculoză.
- Cristina este promotorul proiectului "Antreprenoriat - o soluție actuală", realizat împreună cu ziarul BURSA.
- Cristina Chiriac: "Fiecare poate și trebuie să facă mai mult în propria viață și, în consecință, în cadrul societății din care face parte. Cu cât un om este mai bun cu și pentru el însuși, cu atât mai folositor poate fi celor din jurul său".
Nicoleta Munteanu
- Ambasador al Antreprenoriatului Feminin -
- Nicoleta Munteanu este Ambasador și Mentor al Antreprenoriatului Feminin, având o experiență de mai bine de zece ani în antreprenoriat.
- În anul 2009 a fondat Centrul Internațional de Mediere (CIM) - o rețea independentă, non guvernamentală și apolitică, ce are drept scop principal reprezentarea intereselor profesionale ale mediatorilor și protejarea statutului lor.
- În plan secundar, CIM își dezvoltă domeniul de activitate pe încă două mari direcții: un centru educațional și un centru de conferințe. În anul 2011 a deschis un birou de lucru permanent la Bruxelles.
- Pe parcursul celor unsprezece ani în care a practicat avocatura, Nicoleta Munteanu a reușit să se reorienteze ori de câte ori piața a cerut acest lucru menținând o singură direcție: avocatura de business.
- Abia în anul 2009, piața insolvenței a luat amploare, astfel un proiect început de Nicoleta Munteanu în 2003 când încă piața era în stare incipientă, a transformat EuroInsol SPRL într-un jucător important pe această scenă.
Andreea Paul
- Deputat în Parlamentul României -
- Deputatul Andreea Paul face parte din Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați și este Secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.
- Andreea Paul este doctor în economie, lector universitar la Facultatea de Relații Economice Internaționale a Academiei de Științe Economice, după o carieră de cercetător la Institutul de Economie Națională al Academiei Române (2001 - 2008).
- Andreea Paul Vass: "Femeilor le-a luat peste 2.000 de ani ca să se emancipeze, încă douăzeci de ani ca să voteze, și încă douăzeci de ani româncelor să afle ce este democrația. O persoană din trei din antreprenoriatul românesc este de gen feminin.
- Trebuie ca succesul să vi-l reinventați pentru că lumea se schimbă, iar economia globală și românească intră într-o nouă eră, cea a creativității.
- Totodată, va trebui să vă motorizați creativitatea pentru că forța economică a viitorului aparține femeilor, însă cred într-un parteneriat bărbat-femeie".
Anca Rusu
- Prezentator Antena 1, PrintesaPolonic.ro -
- Anca Rusu, prezentatoarea Observatorului de weekend de la Antena 1, este de peste un an cunoscută în online drept Prințesa Polonic.
- Anca este o prezentatoare talentată și frumoasă, dar în același timp o regină în ale bucătăriei.
- Spirit întreprinzător, Anca Rusu a reușit să facă un brand din blogul ei, Prințesa Polonic, care prezintă rețete culinare speciale, într-un stil original.
Daniela Niculescu
- Director Direcția IMM Alpha Bank -
Daniela Niculescu, Director Direcția IMM în cadrul Alpha Bank Romănia, are o experiență îndelungată în lucrul cu IMM-urile făcând parte din echipa care a lansat primul produs bancar dedicat IMM-urilor. Înainte de a lucra pentru Alpha Bank, Daniela Niculescu a condus Diviziile de IMM ale altor instituții financiare.
Gruia Stoica
- Președintele Grampet Group -
- A înființat prima societate comercială în anul 1990;
- În prezent, deține Grupul Grampet, unul dintre cele mai importante holdinguri din industria feroviară românească și din Europa Centrală și de Sud-Est, înființat în 1999 și care numără peste 8.500 de angajați;
- Grampet Group este prezent in nouă tari europene: Germania, Austria, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, România, Moldova și Ucraina, reușind să conecteze Marea Nordului la Marea Neagră și la Marea Adriatică;
- În ianuarie 2013, președintele Grampet Group a achiziționat Electroputere Craiova, anunțând că își dorește ca în cel mai scurt timp să repornească această uzină și să reînceapă producția de locomotive;
- Prin proiectele de dezvoltare, Gruia Stoica dorește să unească, pe infrastructura feroviară, Marea Nordului de Marea Chinei de Est, intenționând să conecteze Oceanul Atlantic de Oceanul Pacific;
- În octombrie 2012, a fost numit președintele Consiliului de Afaceri România-Kazahstan.
Sorina Ribinciuc
- Șef serviciu exploatare baze turistice -
"Salinele, un mod inedit și sănătos de petrecere a timpului liber"
- Societatea Națională a Sării SA, cunoscută sub denumirea comercială de SALROM, este unicul producător de sare din țara noastră.
- În 5 din cele 7 sucursale din țară ale SALROM, au fost amenajate și deschise vizitării publicului galerii vechi care nu mai sunt exploatate: Salina Ocnele Mari la 8 km de Rm Vâlcea, Salina Târgu Ocna, Salina Cacica în jud. Suceava, Salina Praid din Harghita și Salina Slănic Prahova.
- Ținând cont de experiența altor țări, SALROM intenționează să redefineasc㠄turismul salin" prin transformarea salinelor în adevărate puncte de atracție din oferta turistică a țării noastre.


Din agenda conferintei:
    Antreprenoriatul feminin - motor al competitivitatii economice
    Potentialul antreprenorial si creativitatea femeilor
    Programe europene de sustinere a femeilor antreprenor
    Încurajarea antreprenoriatului feminin prin propuneri legislative
    Modele de succes pe plaiurile "mioritice"


CONFERINȚA ANTREPRENORIATUL FEMININ
"Femeia la putere - o lume mai bună"


Locație: World Trade Center Bucuresti, sala New York;
Adresa: Piața Montreal nr.10, Sect. 1, București, ROMANIA
vezi harta
Data: 23 aprilie 2013
Ora: 9:30
Durata: 3 ore și 30 de minute

Contactați-ne aici pentru mai multe informații
Toate evenimentele BURSA anterioare au înregistrat un mare interes, atât din partea participanților în sală (peste 200 de participanți/eveniment), cât și a speakerilor invitați (miniștri, secretari de stat, președinți de bănci, fonduri de garantare/contragarantare, societăți de asigurare, companii din economia reală, etc.) dar și de acoperirea mass-media.

Participanți
    Companii din toate domeniile de activitate (agricultură, infrastructură, energie, IT&C, construcții, resurse umane, auto, turism, mediu, transport, telecomunicații, dezvoltarea capacității administrative);
    Bănci;
    Fonduri de garantare / contragarantare;
    Societăți de avocatură;
    Societăți de asigurare;
    Societăți de leasing;
    Societăți de brokeraj;
    Fonduri de investiții;
    Autorități publice centrale și locale;
    Mass-media (tv, presă, radio).


Preț: 60 de euro (plus TVA) participarea.

Vă rugăm sa ne confirmați participarea, prin completarea și remiterea formularului de participare la numărul de fax: 021 312 45 56 sau prin e-mail: marketing@bursa.ro .


.