Organizator: Ziarul BURSA
 

 
în parteneriat cu


 
cu participarea


  Parteneri
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
Promovare
 


 


 


 
 


 


 
 

 
CONFERINȚA ANTREPRENORIATUL FEMININ
"Femeia la putere - o lume mai bună" - Ediția a II-a

Ziarul BURSA și Asociația Națională a Antreprenorilor organizează Conferința ANTREPRENORIATUL FEMININ "Femeia la putere - o lume mai bună" - Ediția a II-a, pe 12 mai 2014, la Hotel Pullman, World Trade Center București, sala New York, ora 9.30.

Din agenda conferinței:
    Antreprenoriatul feminin - motor al competitivității economice
    Potențialul antreprenorial și creativitatea femeilor
    Programe europene de susținere a femeilor antreprenor
    Încurajarea antreprenoriatului feminin prin propuneri legislative
    Modele de succes pe plaiurile "mioritice"

Invitați:
Ravi Buck
- Consilier economic, Ambasada Statelor Unite la București -
Ravi Buck este consilier economic în cadrul Ambasadei SUA la București. Portofoliul său include o gamă largă de aspecte, inclusiv relațiile de muncă, schimburi comerciale, educație, antreprenoriat și drepturi de proprietate intelectuală.
Înainte de a sosi la București, el a lucrat în cadrul Consulatului SUA la Shanghai, iar începând din toamna lui 2015, va lucra în cadrul Ambasadei SUA la Beijing.
Ravi este originar din Virginia Beach, un oraș situat la 300 de km sud de Washington D.C. A studiat economia la University of Virginia.
Anca Laura Ionescu
- Secretar de Stat, Ministerul Economiei -
Doamna Anca Laura Ionescu ocupă, în prezent, funcția de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei.
A fost expert superior la Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice / Autoritatea de Management pentru Dezvoltarea Capacității Administrative / Biroul Control și Antifraudă unde s-a ocupat cu:
 - verificări la fața locului a furnizării de produse și servicii cofinanțate;
 - întocmirea procesului verbal de control la fața locului și a raportului de control pentru fiecare misiune de control realizată;
 - de efectuarea activităților de verificare în vederea constatării neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare / corecțiilor financiare pentru toate sesizările primite la nivelul direcției;
 - efectuarea de misiuni de control ad-hoc la nivelul beneficiarilor;
 - monitorizarea modului de îndeplinire de către beneficiari a măsurilor dispuse ca urmare a misiunilor de control efectuate.
Cristina Chiriac
- Președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor -
"Misiunea antreprenorului este aceea de a îndrăzni în permanență să gândească viitorul".
Cristina Chiriac este Președintele Asociației Naționale a Antreprenorilor având o vastă experiență în domeniul economic.
Cristina Chiriac este Ambasador al antreprenoriatului feminin, făcând parte din "Rețeaua Europeană a Femeilor Ambasadoare ale Antreprenoriatului" și "Rețeaua Europeană de Mentori pentru Femeile Antreprenor".
Cristina Chiriac este Doctorand în economie la Academia Română.
Andreea Paul
- Vicepreședintele Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci din cadrul Camerei Deputaților -
Deputatul Andreea Paul face parte din Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați și este Vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.
Andreea Paul este doctor în economie, lector universitar la Facultatea de Relații Economice Internaționale a Academiei de Științe Economice, după o carieră de cercetător la Institutul de Economie Națională al Academiei Române (2001 - 2008).
Andreea Paul: "Femeilor le-a luat peste 2.000 de ani ca să se emancipeze, încă douăzeci de ani ca să voteze, și încă douăzeci de ani româncelor să afle ce este democrația. O persoană din trei din antreprenoriatul românesc este de gen feminin.
Trebuie ca succesul să vi-l reinventați pentru că lumea se schimbă, iar economia globală și românească intră într-o nouă eră, cea a creativității.
Totodată, va trebui să vă motorizați creativitatea pentru că forța economică a viitorului aparține femeilor, însă cred într-un parteneriat bărbat-femeie".
Sorana Bogdana Mantho
- Director Corporate Affairs, Philip Morris România și Bulgaria -
Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul juridic, Sorana Bogdana Mantho și-a început cariera în antreprenoriat, fiind asistent și apoi având propriul cabinet de avocatură în perioada 1992-1998.
Din anul 1998 începe etapa de management juridic, mai întâi în domeniul IT la MobilRom/ Orange și apoi în industria grea, la Arcelor Mittal. În 2007, se alătură companiei Philip Morris, ca Senior Counsel pentru România și Bulgaria.
Începând cu anul 2012, tot în cadrul Philip Morris România, Sorana Mantho abordează un nou domeniu: Afaceri Corporatiste - zonă în care expriența managerială și cea antreprenorială se împletesc și se valorifică în aceeași măsură.
Sorana Mantho este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj.
Anca Vlad
- Președinte, Catena Grup -
Anca Vlad, economist specializat în marketing și cu experiență în industria farmaceutică, este fondatorul și proprietarul grupului Fildas - Catena. Afacerea a pornit în 1991, ajungând în 2013 la peste 3000 de angajați și o cifră de afaceri de 320 mil. Euro.
Implicată în cultură și artă, Anca Vlad contribuie la dezvoltarea componentelor sociale și intelectuale ale societății românești. E sponsor activ al artiștilor români prin Fundația FILDAS ART și Programul Catena pentru Artă.
Deține televiziunea online SensoTv.ro: artă, sănătate și lifestyle.
În calitate de ambasadoare a antreprenoriatului feminin românesc, a participat activ la conferințe dedicate acestui subiect, organizate la București, New York, Pretoria, Bangkok și Tirana.
An de an a avut momente de recunoaștere profesională și a fost răsplătită cu premii și distincții, între care aminitim premiul pentru management inovativ de la Instuitute of Directors - London.
Este membră în mai multe asociații și patronate, din care amintim:
- din 2004 - Președinte de onoare al Asociației Femeilor Creatoare din Arta Plastică;
- din 2005 - Vicepreședinte Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR);
- din 2008 - Vicepreședinte al Confederației Naționale a Patronatelor din România (CNPR).
Alina Floroian
- Economist marketing, Compania Națională a Sării SALROM -
Alina Floroian este economist, specializat în marketing și are experiență în industria publicității din țara noastră. În prezent, doamna Floroian este Specialist Marketing în cadrul Societății Naționale a Sării SALROM SA.
Absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE București, Alina Floroian a acumulat peste 12 ani de experiență în domeniul dinamic și creativ al publicității. Pasionată și dedicată procesului de creare a arhitecturii de brand, a făcut parte din companii multinaționale de top din publicitate (Leo Burnett&Target și Bates/141 România), dar și din antreprenoriate ale aceluiași domeniu în poziții de management (Punct Advertising și Brand Support).
În prezent, Alina Floroian consideră că toate cunoștințele acumulate sunt cel mai bine folosite în slujba unui brand eminamente românesc - SALROM.
Corina Vințan
- CEO, Links Associates -
Corina Vințan conduce de peste șase ani Links Associates, specializată în Public Affairs (PA) și Public Relations (PR), iar în perioada 2005 - 2007 a fost purtător de cuvânt în Ministerul Afacerilor Externe.
Corina Vințan este unul dintre cei mai influenți specialiști în domeniul comunicării, în special Public Affairs, relații cu mass-media, branding și comunicare corporate.
De-a lungul anilor, Corina Vințan a oferit consultanță pentru companii și clienții cu proiecte de interes național în mai multe sectoare ale economiei românești, precum minerit, petrol și gaze, tutun, imobiliare, industria farmaceutică, mass-media, precum și diplomație și organizații de caritate.
În 2008, Corina Vințan a lucrat cu Fondul German Marshall (GMF), pentru organizarea evenimentului de lansare a Summit-ului NATO, la București, asigurând legătura cu Ministerul Afacerilor Externe Român, Ambasada SUA și mass-media din România.
De asemenea, Corina Vințan a organizat selecția pentru nominalizarea celor mai prestigioase figuri feminine să reprezinte România, la nivel european, pentru Asociația Internațională pentru Promovarea Femeii din Europa (AIPFE); Premiul a fost câștigat de Monica Macovei, care a fost, de asemenea, numită ulterior Femeia Europeană a Anului.
Timp de 9 ani, Corina Vințan, a lucrat la Saatchi&Saatchi ca Director Relații Publice și 4 ani ca Director Executiv la Evenimentul Zilei.
Adriana Tănăsoiu
- Director General, Depozitarul Central -
Adriana Tănăsoiu și-a început activitatea pe piața de capital în anul 1994, în departamentul specializat creat în cadrul Băncii Naționale a României pentru a pregăti înființarea bursei de valori în România. A făcut parte din prima echipă de specialiști a Bursei de Valori București, în anul 1996 fiind numită Director General Adjunct și ulterior al doilea conducător al aceleiași instituții.
Începând cu luna noiembrie 2006, Adriana Tănăsoiu a fost învestită în funcția de Director General și conducător al Depozitarului Central, una din companiile Grupului Bursei de Valori București. În perioada 2011-2013, Adriana Tănăsoiu a făcut parte din primul Grup Consultativ al recent înființatei Autorități Europene pentru Piața de Capital ESMA. În prezent este membru în Consiliul Consultativ TARGET2 Securities și al Consiliului de Coordonare al depozitarilor centrali europeni participanți la proiectul respectiv, dezvoltat sub coordonarea Băncii Centrale Europene. Este de asemenea membru al Comitetului Executiv al Asociației Depozitarilor Centrali din Europa ECSDA și Președinte al Grupului de Lucru pentru Armonizare din cadrul aceleiași asociații.
Smaranda Vornicu
- Managing Partner, Blues Line Salons -
"Bună ziua, mă cheamă Smaranda și am 45 de ani. Știu că sună ca o prezentare pentru terapia de grup, însă nu am ce face. Asta sunt. Smaranda e un nume tare frumos, însă nu e foarte ușor de purtat. În fragedă pruncie, depășită de complexitatea lui, l-am prescurtat: Anda. În primul an de școală, colegii îl scriau Zmaranda. Mă simțeam de parcă aș fi fost nevasta Zmeului. Anda s-a dovedit, încă o dată, extrem de folositor. Atunci când îl studiam pe Creangă, am devenit - evident - Smărăndița Popii. De câte ori îl întâlneam, în drum spre sifoane, un vecin vârstnic și tare cumsecade ținea morțiș să îmi fredoneze romanța < Smaranda e cea mai frumoasă din satul de peste islaz >. Am mai fost strigată Sma, Smara, Smaro, Esmeralda, Emeraude și Smadar. La orele de engleză, am fost rugați să ne alegem un prenume adecvat - eu eram Sandy și eram tare mulțumită. În 45 de ani, am fost: fiică, nepoată, strănepoată, soră, iubită, logodnică, soție, noră și mamă, elevă, studentă, medic stomatolog, account executive, jurnalist freelance, editor, manager, asociat, poet de ocazie, aventurieră în bucătărie, croitoreasă lipsită de răbdare, sportivă leneșă, călătoare entuziastă, dependentă de pantofi și cosmetice, fumătoare, bloggeriță. Aștept cu nerăbdare să fiu ce nu am fost încă!"
Monica Iagăr
- Sportiv de performanță -
Monica Iagăr este o atletă română care s-a remarcat prin performanțe deosebite la săritura în înălțime.
A obținut de 8 ori titlul de Campioană Națională, de 4 ori titlul de Campioană Balcanică, de două ori a fost finalistă la Jocurile Olimpice: Sydney 2000 și Atena 2004, dublă Campioană Europeană (1998), Campioană Mondială (1999).
Doamna Monica Iagăr este Doctor în Științele Educației Fizice și Sportului (2010).
Gabriella Pascaru Bisi
- CEO & Co-Founder Tycoon Communication -
- Președinte & Fondator She Business -
"Antreprenorii sunt < aventurierii > afacerilor. Cred cu tărie că fiecare femeie ca cetățean, trebuie să își aducă contribuția la politica propriei țări prin gândirea sa progresistă și constructivă; fiecare mamă trebuie să contribuie la viața socială pentru a construi o țară mai frumoasă pentru copii noștri și fiecare femeie de afaceri trebuie să contribuie la îmbunătățirea mediului de afaceri din țara noastră pentru un viitor stabil.Totodată sunt convinsă că fiecare femeie trebuie să se dedice, să protejeze și să promoveze interesele femeilor din mediul de afaceri și mediul profesional iar prin intermediul She business dorim să dezvoltăm potențialul profesional și de leadership a femeilor la toate nivelele și vrem să dezvoltăm proiecte de empowerment economic."
Am studiat muzica, resurse umane și economie, trei domenii foarte diferite între ele, dar tocmai această multitudine m-a ajutat să cresc foarte mult. Vorbesc 6 limbi străine și de 13 ani sunt în industria de comunicare și în paralel conduc clubul de afaceri She Business. Sunt foarte implicată în social și în promovarea culturală a României în Diaspora.
"Îmi place nespus de mult să spun că noi femeile suntem precum diamantele: dure, sclipitoare și pentru totdeauna".


CONFERINȚA ANTREPRENORIATUL FEMININ
"Femeia la putere - o lume mai bună" - Ediția a II-a


Locație: World Trade Center Bucuresti, sala New York;
Adresa: Piața Montreal nr.10, Sect. 1, București, ROMANIA
vezi harta
Data: 12 mai 2014
Ora: 9:30
Durata: 3 ore și 30 de minute

Contactați-ne aici pentru mai multe informații
Toate evenimentele BURSA anterioare au înregistrat un mare interes, atât din partea participanților în sală (peste 200 de participanți/eveniment), cât și a speakerilor invitați (miniștri, secretari de stat, președinți de bănci, fonduri de garantare/contragarantare, societăți de asigurare, companii din economia reală, etc.) dar și de acoperirea mass-media.

La conferință vor fi prezente aproximativ 200 de femei:
    Companii din toate domeniile de activitate (agricultură, infrastructură, energie, IT&C, construcții, resurse umane, auto, turism, mediu, transport, telecomunicații, dezvoltarea capacității administrative);
    Bănci;
    Fonduri de garantare / contragarantare;
    Societăți de avocatură;
    Societăți de asigurare;
    Societăți de leasing;
    Societăți de brokeraj;
    Societăți de investiții;
    Autorități publice centrale și locale;
    Autorități publice centrale.


Preț: 30 de euro (plus TVA) participarea.

Vă rugăm sa ne confirmați participarea, prin completarea și remiterea formularului de participare la numărul de fax: 021 312 45 56 sau prin e-mail: marketing@bursa.ro .


.