Powered by
 

Organizator:
 

 
împreună cu


  Parteneri

 

  Parteneri Media
 
CONGRESUL "CYBERSECURITY ÎN ROMÂNIA, A CENTRAL EUROPEAN PUBLIC-PRIVATE DIALOG PLATFORM"

BURSA a participat în calitate de partener media al congresului "Cybersecurity in România" la un eveniment deosebit, singurul congres din Europa Centrală și Meridională sprijinit si coorganizat de către Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), care l-a și distins în anul 2015 cu titlul de "Good Practices Example". Aflat la ediția a 4-a, acesta este singurul eveniment non-tehnic și non-marketing major din România în domeniul securității IT&C fiind adresat atât experților naționali cât și celor europeni și orientat către cooperarea internațională și regională, parteneriatul real public-privat și modelele de succes identificate la nivel global.

CONGRES: 14-16 septembrie

Congresul, organizat in colaborare cu ITU, sub egida Ambasada Elveției în România, în partenariat cu ANCOM, IGPR, SRI (Cyberint), CERT-RO, dar și Ministerul Economiei si Securității al Cantonului Geneva, Centrul de Telecomunicații Speciale (Rep. Moldova), Global Security Center al Poștei Italiane. In rândul partenerilor se număra și asociațiile profesionale, precum CLUSIS (Asociatia Elvețiană pentru Securitatea Informatiilor), ANSSI și ANIS, sau companii globale, regionale și locale cum ar fi Check Point, Avnet, Bitdefender, Clico, Q-East Software, SecureWorks, SonicWall, Trend Micro, Unicredit, Biss, CertSign, Belkasoft, Tryamm sau Intel/Mc Affee, participarea largă fiind cea mai bună dovadă a calității evenimentului.

Ca și la edițiile anterioare, Cybersecurity în România abordează tematici de actualitate, pornind de la evoluțiile internaționale în domeniul securității și amenințărilor cibernetice, cadrul de reglementare și standardele specifice, soluții, instrumente și tehnologii novatoare, toate prezentările fiind susținute de cei mai avizați specialiști români și străini.

CURSURI DE ELITĂ CU LOCURI LIMITATE: 13-14 septembrie

De asemenea, pentru participanți, organizatorii au propus 4 sesiuni de training de câte două zile (13-14 septembrie), unice în România, predate și atestate de specialiști din elita europeană a domeniului, cursuri predate în străinătate contra unor taxe de 2-3000 euro și oferite doar în contextul Congresului Cybersecurity în România la prețuri de până la 10 ori mai mici. Pe lângă partea teoretică, aceste cursuri includ o componentă aplicativă semnificativă, utilizându-se cele mai avansate programe, aplicații și metode! Mai mult, toate aceste cursuri au fost gândite în contextul de reglementare european, care include recomandări și obligații în domeniul securității cibernetice pentru toate categoriile de organizații.

Cursul OSINT (Open Source Intelligence), prezentat de traineri atestați, se va desfășura cu participarea invitatului special Raoul Chiesa, unul dintre primii hackeri italieni, care ulterior a trecut în legalitate și a fondat Security Brokers International. Dacă tradiționala căutare Google vă oferă acces la 5-10% din informațiile disponibile, prin utilizarea cunoștințelor și instrumentelor specifice OSINT, 100% legale, veți găsi până la 80% din informația relevantă disponibilă în Internet, putând astfel să vă cunoașteți mai bine clienții potențiali, partenerii de afaceri sau competiția. Așadar, cursul este valoros pentru oamenii de afaceri, specialiștii în recrutarea de personal, avocaților, jurnaliștilor, oamenilor politici, specialiștilor în comunicare și marketing, analiștilor etc.

Jamil Ouazzani specialist recunoscut internațional în Competitive Intelligence propune cursul Competing in a Global World, adresat persoanelor de decizie care doresc să-și modeleze strategia pentru a beneficia de oportunități în lumea hiper-conectată. Cursul abundă în exemple și propune variante de lucru direct aplicabile, cu rezultate concrete și imediate.

Luca Tenzi este Security Integration Officer la ITU și vicepreședinte al CLUSIS Elveția, și pe baza experienței de peste 20 de ani în companii din Fortune 100 și 500 susține un curs despre Integrarea securității fizice și logice, propunând un model de acțiune concret pentru creșterea nivelului de securitate organizațional prin gestionarea unificată a graniței dintre lumea reală și cea virtuală.

Cursul Learn to be safe! susținut de echipa Raul Chiesa, Laurent Chrzanovski și Doris Altenkamp analizează modul în care interacționăm cu tehnologia, de la aplicații la social media și IoT, punctând într-un mod structurat riscurile la care ne expunem și metodele prin care ne putem proteja.

AWARENESS DAY GRATUIT: 14 septembrie

Pentru participanții non-tehnici, organizatorii, împreună cu CLICO, au pregătit (premieră în România) o zi gratuită de curs de sensibilizare și formare cu privire la riscurile IT, susținut de către un grup internațional compus din cei mai buni analiști independenți (14 septembrie). Vocabularul specific și noțiunile astfel asimilate au permis participanților să interacționeze eficient cu speakerii veniți la "Cybersecurity în România".

Cei interesați de aceste subiecte de actualitate și cei care au dorit să beneficieze de condițiile speciale oferite de organizatorii congresului Cybersecurity în România au putut regăsi toate detaliile, pe site-ul oficial cybersecurity-romania.ro.