Conferința BURSA - Dezvoltarea Romaniei 2018
Dosare
înapoi la dosare
 Armaghedon Armaghedon
20.02.2003 -  Coruptie 

     Armagedonul fiscal din Bucuresti
      Ministerul lui Tanasescu are vreo legatura cu firmele care prospera prin ocolirea taxelor?
      Subsemnatii:
      CONAC ADRIAN NICUSOR, consilier sef Serviciu Colectare si Executare Silita nr. 1, din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Municipiul Bucuresti.
      GAINA EMIL, consilier la Directia Generala a Finantelor Publice Municipiului Bucuresti, Serviciul de Colectare si Executare Silita nr. 1.
      CONSTANTINESCU GHEORGHE, referent la Directia Generala a Finantelor Publice Municipiul Bucuresti, Serviciul de Colectare si Executare Silita.
      Avand in vedere ca problemele supuse de noi atentiei opiniei publice nu au semnificatia si nici valoarea unui corn sau pahar cu lapte, iar noi am epuizat toata caile administrative de natura a de-clansa o serioasa si atenta analiza a pagubelor de miliarde de lei aduse bugetului de stat prin trafic de influenta, rea-intentie si neglijenta a conducerii, dorim sa de-mascam ilegalitatile si abuzurile din D.G.F.P.M.B., a conducerii D.A.M.C.
      In ceea ce ne priveste, dupa ce am semnat si inaintat doua memo-rii la M.F.P. cu nr. 215360/ 08.10.2002 si respectiv nr. 215453/11.10.2002 - ambele fiind sfidate pur si simplu sau puse la dospit din motive care actual ne scapa -, stimulati de afirmatia publicata in anul 2002 de FORUMUL ECONOMIC MONDIAL, potrivit careia Romania a primit nota cea mai proasta pentru inefi-cienta sistemului fiscal (locul 80 din 80!), dar si o nota de fruntasa (locul 9) in privinta fenomenului de migrare a creierelor, ne mani-festam cutezanta si curajul de a spune cu voce tare ceea ce gandim si traim aproape zilnic in cea mai mare unitate fiscala din Romania: Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti.
      Aici se manifesta ca director ge-neral dna Doina Popescu - ne-schimbata la schimbarea promisa in anul 2000 de actualii guvernanti. Dupa o logica elementara, si judecand prin prisma faptelor, Doina ar fi trebuit sa fie schimbata pentru modul dezastruos cum a condus si organizat activitatea fiscala din Bucuresti. Ilegalitatile si anormalitatile din Bucuresti, relevate sistematic de Curtea de Conturi, dar si de presa, sunt mai degraba intalnite intr-o margine de lume din categoria a III-a decat intr-o tara cu pretentii de a intra in comunitatea europeana a civilizatiei si democratiei autentice.
      Cei neavizati sau creduli in baloanele de sapun ale guvernan-tilor tarii (excluzand din acestea guvernarea NASTASE, care a promis ca va incepe lupta impotriva coruptiei din fisc si administratie), vor trata informatiile de mai jos cu superficialitatea balcanica cu care deja ne-am obisnuit, iar cei abilitati prin lege sa ia masuri vor clasa lucrarea (dupa o cosmetizare, fireste) si poate chiar vor trece la ostracizarea celor care au rupt tacerea si au deranjat tihna miliardarilor infractori.
      Foarte pe scurt, dezvaluim cateva radiografii sumare, dar concludente, care ne determina sa diagnosticam starea actuala a fiscului la nivel de DGFPMB ca fiind in metastaza generalizata. Singurele care o mai mentin in viata sunt "aparatele" PCR (pilele, cunostintele, relatiile).
      o Numai la Bucuresti (si poate in Insulele Virgine) este posibil ca intr-un apartament de bloc sa-si desfasoare activitati comerciale ilicite peste 50 de firme cu ca-pital... mixt (conducatorii nostri se lauda ca fac eforturi pentru aducerea investitorilor straini in Romania!).
      o Numai la Bucuresti firmele fantoma prospera si se bucura de restituiri TVA de ordinul zecilor de miliarde, iar conducatorii stau nemiscati in scaune!!
      o Numai la Bucuresti nu se verifica ani de-a randul firmele beneficiare de facilitati fiscale (scutiri sau reduceri la plata datoriilor bugetare), iar conducatorii stau linistiti si sunt chiar stimulati cu sume uriase de la buget, drept... recompensa!
      o Numai la Bucuresti (asa cum a dezvaluit recent si Curtea de Conturi a Romaniei) se fac ram-bursari de TVA de ordinul sutelor de miliarde, iar conducatorii asteapta sa fie promovati!
      o Numai la Bucuresti titlurile de creanta ale statului cu sume de ordinul sutelor de miliarde se transmit cu intarziere de luni si ani de zile, iar conducatorii se fac ca nu pricep "dezinteresul" unora in a transmite la timp, conform legii, debitele pentru a fi executate silit conform reglemetarilor in vigoare!
      o Numai la Bucuresti marfuri si bunuri confiscate devenite proprietate de stat au zacut neinventariate si nevalorificate ani in sir, iar unele s-au degradat, stricat, au expirat ca termen de garantie si au luat drumul Incineratorului! Conducatorii, bineinteles, nu au suferit nimic si daca tot asa vor merge lucrurile nu ne-ar surprinde ca acestia sa fie decorati pentru merite deosebite in munca!
      o Numai la Bucuresti s-au arun-cat la gunoi documente fiscale, dosare fiscale si dosare de executare silita cu creante ale statului de miliarde de lei.
      o Numai la Bucuresti, debite de zeci de miliarde de lei s-au prescris prin neexecutare si neglijenta, pagubindu-se astfel bugetul de stat de creantele care in mod legitim i se cuveneau!
      o Numai la Bucuresti sefii nostri sunt cenzori la agenti economici cu venituri ale caror rulaje sunt de ordinul sutelor de miliarde. Interesul lor este superior statului care-i plateste cu bani frumusei, plus stimulente, ba chiar sunt nemultumiti ca veniturile lor sunt mici in raport cu munca de cenzori, des-fasurata peste programul de munca (noaptea?!).
      o Numai la Bucuresti actele de executare silita sed la conducere cu lunile.
      o Numai la Bucuresti firme care n-au depus deconturi si bilanturi contabile, luni si respectiv ani de zile nu au fost amendate conform legii si nici nu au fost date la exe-cutare silita pentru a se incasa creantele statului!! Conducatorii nostri nu se ocupa de asemenea "mizilicuri", iar daca cineva a indraznit sa-i atentioneze, respectivului i s-a dat de inteles sa faca ciocu' mic!
      o Numai la Bucuresti, firme cu datorii de peste 80 miliarde de lei, in timpul controlului fiscal isi vand activele, asociatii dispar (fug din tara), iar statul ramane cu buza umflata! Bineinteles, conducatorii nostri sunt nevinovati!
      o Numai la Bucuresti s-a procedat la solicitarea procedurii de faliment a unor firme, fara a se epuiza toate masurile de executare silita conform legii!! Sa fie interesati in procedura de deschidere a falimentului oameni gen "Pavalache"? (desfasurarea anchetei penale speram sa clarifice si acest lucru).
      o Numai la Bucuresti nu se prelucreaza nici un act de control, indiferent ca acesta este intocmit de Curtea de Conturi, de Auditul M.F.P. sau Auditul Intern. Ne-aducandu-se la cunostinta continutul acestor acte de control putem presupune ca am atins perfectiunea in activitate, dar vai, presupunerea este contrazisa de nenumaratele sanctiuni si imputatii date in mod abuziv de aceasta gasca de conducatori incompetenti!!
      o Numai la Bucuresti functionarii care-si spun parerile care nu concorda cu ale sefilor directi sunt tarati pe la comisiile de judecata, invocandu-se motive care mai de care mai aiuritoare (unul era si acela ca am dezvaluit secretele fiscale). Acesti conducatori, peste cateva zile cand va fi abolit secretul fiscal, vor realiza cat de progresista sau retrograda le-a fost gandirea.
      Daca situatiile de mai sus sunt intalnite si la alte institutii fiscale din tara, iar noi am mintit infor-mand opinia publica ca numai in Bucuresti pot fi intalnite aceste aspecte ne asumam raspunderea pentru miniciunile furnizate si pe viitor promitem ca vom face... ciocu' mic!
      In speranta ca structurile putrede din fiscul bucurestean se vor confrunta cat de curand cu dictatura legii si responsabilitatii, asteptam ca organele abilitate sa demareze cercetarile si sa reaseze dreptatea si adevarul pe soclul de unde vremelnic au fost indepartate.
      Semneaza:
      Sef. serviciu - Conac Adrian Nicusor
      Consilier - Gaina Emil
      Referent - Constantinescu Gheorghe

 
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
24.09.2018
     * BET-BK, singurul indice în scădere
     Opt dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au încheiat ultima zi de tranzacționare a săptămânii în creștere, singurul coș de acțiuni care a...  click să citești tot articolul
24.09.2018
     Piețele din Europa au încheiat săptămâna trecută în ton optimist, investitorii fiind atenți la datele pozitive privind economia SUA (producția industrială și activitatea din sectorul privat)....  click să citești tot articolul
21.09.2018
BVB
     * Rulaj de 47 milioane de lei, peste media anului
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de joi preponderent în teritoriul pozitiv, opt dintre...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BVB
     * Scădere de 0,53% pentru BET-NG
     
     Volumul de tranzacționare înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 33,45 milioane de lei, dintre care...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urcat ieri, pe fondul câștigurilor din sectorul materiilor prime.  click să citești tot articolul
19.09.2018
BVB
     * Toți indicii bursieri au închis în creștere
     * Tranzacții cu aproape 3% din MedLife, efectuate pe piața "deal"
     
     Lichiditatea înregistrată în ședința de tranzacționare de ieri la...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 21 septembrie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8801
2.3806
3.0614
4.1351
0.1822
0.6242
0.2206
4.6559
5.2123
1.4386
3.5050
0.2364
0.4852
1.0851
0.0595
0.4496
0.6306
3.9517
0.2773
0.9692
0.5774
0.0547
0.3541
0.2093
2.6455
0.0394
0.1409
1.0759
0.6269
0.1220
153.4508
5.5550
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
14.09.2018
MREPORT BY TRANSPARENCY INTERNATIONAL
     Globalization has also brought with it an unpleasant effect: cross-border corruption. According to the intermediate report Exporting Corruption for the year 2018, a document drawn up by the organization Transparency International, there is a practice among powerful foreign companies of bribing the public servants of another country when they want to enter the local market.  click here to read the entire article
07.09.2018
DEPUTY VIRGIL POPESCU, VICEPRESIDENT OF THE COMMISSION FOR INDUSTRIES AND SERVICES
     The offshore law will once again reach the Commission, in one or two weeks, according to Mr. Virgil Popescu, the vice-president of the Commission for Industries and Services, the Chamber of Deputies.  click here to read the entire article
05.09.2018
MRS. FIREA'S VERBAL BOMBS
     * "There have been attempts for the prefect to be made a scapegoat"
     * "The support from the government wasn't much to talk about, so if it were withdrawn, there wouldn't be much of a difference"
     Bucharest's General Mayor was heard on Tuesday as a witness by the prosecutors of the General Prosecutor's Office in the case concerning the events which happened on August 10th in Victoriei Square. Before going into the Prosecutors' Department building, Gabriela Firea said she stood by her statements made immediately after the meeting of the National Executive Committee of the PSD and said: "I always speak based on facts, not just in this particular case, but in other areas as well, including politics. I will be answering to the questions of the prosecutor who contacted me and told me I was supposed to be heard in the case which is now being investigated concerning the intervention of the gendarmes on August 10th".  click here to read the entire article
31.08.2018
     The particularly hot weather and the conditions of extreme draught in Europe have brought to light terrible warnings from the past.
     Associated Press recently wrote that in the riverbed of the Elba in the Czech Republic have resurfaced the giant stones known as "the hunger stones", which have indicated over time, the coming of hard times.
     "When you see me, weep", is written on one of these stones, which seems to be considered the best hydrological benchmark in Europe. The inscription is in German and dates back to 1616.
     A detailed analysis of the stone inscriptions was published by the Czech researchers in the "Climate of the Past" magazine in 2013 (author's note: "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", April 2013).  click here to read the entire article
29.08.2018
     * Claudiu Cazacu, XTB România: "United States companies have posted results that even exceeded the analysts' expectations, which were already for 2-figure profit increases"
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "Currently, investors have a «blind» faith in the stock markets, in general, and in that of the US, in particular"
     For the first time in the history of the American markets, Nasdaq has surpassed the psychological level of 8,000 points.
     In the August 27 session, the Standard & Poor's 500 (S&P 500) index also reached an all time high, ending the trading session at almost 2,897 points.  click here to read the entire article
27.08.2018
     The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote on his Facebook page that he has asked the Financial Oversight Authority (ASF) if it was true that the book value of the Digi shares was 1 leu and 8 bani, and pointed out that at the time of the IPO, the shares of Digi were listed at 40 lei and are currently priced at 28 lei (30% down) and keep going down.  click here to read the entire article
23.08.2018
     Angela Merkel inaugurated the highway in December 2005, less than a month after she became chancellor of Germany.
     The highway was built on the territory of the former East Germany, connects Lubeck and the Polish border, after the junction with A11, and goes through the electoral precinct of chancellor Merkel.  click here to read the entire article
20.08.2018
THE NATIONAL MINERAL RESOURCES AGENCY, IN A NOTIFICATION TO THE PRIME-MINISTER:
     The Romanian government has lost over 8 billion lei, between 2006-2018, following the failure to update the royalties paid by the oil and gas companies, says Gigi Dragomir, the president of the National Mineral Resources Agency (ANRM), in a report sent to the prime-minister.  click here to read the entire article
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
27.07.2018
THE DĂNCILĂ GOVERNMENT AFTER SIX MONTHS
     Now we know why prime-minister Dăncilă was in a hurry to announce the activity report for the first six months at the helm of the Romanian government: the nice tale of the hike of pensions and salaries wasn't supposed to be overshadowed by the evolution of budget expenses, whose increase has led the deficit of the consolidated general budget to 1.61% of the GDP, from 0.88% after the first five months of the year.  click here to read the entire article
23.07.2018
BECAUSE AN AGREEMENT ON THE PRICE COULDN'T BE REACHED,
     The public offer started by Vimetco and Conef for a stake of at most 53.77% of the shares of Alro Slatina (Alro) has been unsuccessful, as the issuer announced that due to the unfavorable market conditions, the shareholders, company and underwriters couldn't agree on a price for the volume of 383.79 million shares put up for sale.  click here to read the entire article
23.07.2018
ECONOMIC ANALYST AURELIAN DOCHIA PREDICTS:
     * According to Eurostat, Romania has the biggest governmental deficit in the EU
     The hike of some taxes, in the near future, is unavoidable, according to economic analyst Aurelian Dochia.
     His statement comes as, in the first quarter, the government's deficit has seen an increase over the last quarter of 2017, according to data by the European Statistics Office (Eurostat).  click here to read the entire article
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
.