Parteneri
 

 

 

 

 

 

 

 
CONFERINȚA Fondurile europene Ediția a IV-a - "O șansă a economiei noastre"

    Organizator: Ziarul BURSA
 

 
  Grupul de Presă BURSA continuă seria de conferințe anuale pe tema finanțărilor europene, ajungând deja la o a patra ediție.
  Grupul de presă BURSA organizează, în data de 30 mai 2012, începând cu orele 9:30, a IV-a ediție a conferinței "Fondurile europene" intitulată "O sansă a economiei noastre", la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, sala Beijing & Vienna.

  Absorbția fondurilor europene reprezintă prioritatea zero a Guvernului de ani de zile, însă performanța economiei noastre nu este una tocmai de lăudat. Efectiv, am atras numai 7% din sumele pe care ni le-a destinat Uniunea Europeană (19,2 miliarde euro, în perioada 2007-2013, bani disponibili până cel târziu în 2015). Cererile de rambursare sunt la 8,36%, potrivit Ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban.


Premierul României Victor Ponta: "Vrem să obținem cât mai rapid rezultate în această chestiune fundamentală (n.r. absorbția fondurilor europene)".

 
"Absorbția fondurilor europene este de importanță vitală pentru noi, este una dintre măsurile pozitive pe care le avem încluse în Programul de Guvernare și care pot aduce venituri suplimentare la bugetul de stat. Absorbția completă a fondurilor europene înseamnă creștere economică medie de 4,4% anual, în perioada 2014 -2020", potrivit fostului premier Mihai - Răzvan Ungureanu.


  În cadrul conferinței, ne propunem să dezbatem următoarele subiecte:

* Progresele și problemele latente în procesul de absorbție;
* Soluții pentru îmbunătățirea atragerii fondurilor europene;
* Monitorizarea și controlul procesului absorbției fondurilor europene;
* Ofertele băncilor pentru finanțări europene/ Studii de caz: Finanțări de succes;
* Întrebări (din partea participanților) și răspunsuri.


  Conferința se adresează
    1. Companiilor din toate domeniile de activitate (agricultură, infrastructură, IT, energie, resurse umane, turism, mediu, transport, dezvoltarea capacității administrative, creșterea competitivității economice) eligibile pentru a obține finanțare europeană;
    2. Companii de consultanță;
    3. Autorități publice centrale și locale;
    4. Bănci/ Instituții financiare.


  În atelierele de lucru, fiecare participant va dialoga direct cu specialiștii instituțiilor invitate să participe la eveniment, pentru a identifica împreună soluții la problemele individuale în întocmirea proiectelor pentru accesarea fondurilor comunitare.

Parteneri Media
 
   
.