Gala BURSA "Deceniul European din Centenarul României"
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7-14 IULIE
BURSA 18.07.2017

A.I.
 
mărește imaginea
     * Aurelian Dochia: "Creșterea leului față de euro - mișcare de revenire"
       Aprecierea de 0,49% a leului față de euro, din perioada 7-14 iunie, reprezintă o mișcare de revenire față de tendința de scădere manifestată în ultimul timp,
     consideră analistul economic Aurelian Dochia. Domnia sa pune mișcările cursului din ultima vreme pe seama diminuării temerilor legate de instabilitatea politică și economică.
     Analistul economic ne-a declarat: "Din punctul meu de vedere asistăm, mai degrabă, la o reacție față de tendința existentă înainte, de depreciere. Aceasta fusese pusă, îndeosebi, pe seama unor decizii politice care se vehiculaseră în ultimul timp. În primul rând se vorbea de instabilitate. Cred că acele temeri, care au dus la o anumită depreciere, au fost exagerate, iar acum, după ce s-au potolit lucrurile, piața și-a revenit".
     Din cadrul acțiunilor incluse în indicele BET al Bursei de Valori București (BVB), cea mai bună evoluție au avut-o titlurile Electrica (EL) care s-au apreciat cu 4,9%, raportat la moneda euro, în perioada 7-14 iulie.
     În intervalul analizat, cea mai mare apreciere a cotației emitentului ce activează în domeniul serviciilor energetice a avut loc pe data de 14 iulie, când titlurile EL au crescut cu 1,48%, în contextul unui rulaj de 41.263 de titluri, inferior mediei celor 20 de zile anterioare, de aproape 60.000 de unități.
     Vineri seara, pe 14 iulie, după închiderea ședinței BVB, societatea anunța că a încheiat un Memorandum de Înțelegere cu Fondul Proprietatea (FP) în vederea achiziționării participațiilor pe care Fondul le deține în filialele Electrica, pentru 752.031.841 lei.
     Ieri, la ora 14:40, prețul acțiunilor EL urcase cu 3,35%, pe fondul unui transfer de peste 670.000 de titluri, cu mult peste media celor 20 de zile anterioare.
     Ponderea titlurilor EL în indicele BET, care a crescut cu 1,59% în perioada 7-14 iulie, este de 6,66%.
     Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, s¬-a apreciat cu 1,53%, în perioada 7-14 iulie, raportat la moneda euro.
     Ca și în cazul BET, cea mai bună evoluție din cadrul indicelui extins, au avut-o acțiunile EL.
     Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,29% în perioada 7-14 iulie, reprezentând singurul indice dintre cei analizați care s-au depreciat, în perioada de timp menționată.
     Din cadrul indicelui societăților de investiții financiare, cea mai bună evoluție au avut-o acțiunile SIF Banat Crișana (SIF1), al căror preț a crescut cu 1,85%, în perioada analizată, raportat la moneda euro.
     Pe data de 14 iulie, cotația titlurilor SIF1 a urcat cu 0,31% , în contextul în care s-a înregistrat un rulaj de 40.060 de acțiuni, inferior mediei celor 20 de zile anterioare de peste 134.400 de unități.
     Ponderea titlurilor SIF1 în indicele BET-FI, este de 17,45%.
     Cu o apreciere de 24,79% în intervalul de timp 7-14 iulie, acțiunile Oltchim (OLT) au reprezentat, din nou, valorile mobiliare cu cea mai mare rentabilitate de la BVB, raportată la moneda europeană, în perioada menționată.
     Vineri, 14 iulie, prețul acțiunilor OLT a scăzut cu 2,41%, pe fondul unui transfer de 88.468 de titluri, superior mediei celor 20 de zile anterioare de peste 65.000 de unități.
     Locul al doilea în topul randamentelor a revenit acțiunilor Cemacon (CEON), care au urcat cu 7,75%, în intervalul de timp analizat, iar poziția a treia a fost ocupată de titlurile EL.
     Clasamentul fondurilor de investiții, în perioada 6-13 iulie, este condus de titlurile ETF-BET Tradeville, cu o apreciere de 1,51%.
     Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat Active Dinamic, ce a înregistrat o creștere de 1,5%, în timp ce poziția a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET Index, care s-au apreciat cu 1,45%.
     Cel mai bun randament la depozite bancare, în intervalul 7-14 iulie, a fost, pentru cele în lei, de 0,53%, la Bancpost.
     Depozitele în euro au avut un randament de doar 0,02%.
     Cotația aurului s-a depreciat cu 0,13%, în intervalul de timp menționat.
     Prețul monedei digitale Bitcoin a scăzut cu 11,51%, în perioada 7-14 iulie.
     Ieri, în jurul orei 15:00, criptovaluta se tranzacționa în apropierea nivelului de 1.780 de euro (aproximativ 8.120 lei, la cursul de schimb de luni, de 4,5619 lei, pentru un euro), potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a prețurilor criptomonedei la principalele burse din lume).
     Dintr¬-o perspectivă tehnică, cotația criptovalutei raportată la euro se găsește pe un trend descendent pe termen scurt și mediu, dar pe trend ascendent pe termen lung, prețul monedei digitale situând-se sub mediile mobile simple de 20 respectiv 50 de zile, dar deasupra celei de 200 de zile (media mobilă reprezintă un instrument tehnic de identificare a trendului).
     Conform site-ului "coinmarketcap.com", ieri, la ora menționată, capitalizarea de piață a criptomonedei era de aproximativ 29,13 miliarde de euro. 

     * Precizare:
     Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacțiilor. Piața AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiții.

 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  asf.ul doarme iarasi
    (mesaj trimis de indignatul în data de 18.07.2017, ora 18:28)  
 Cineva iar a avut informații clasificate si le.a folosit!Vineri aproape toate acțiunile importante scădeau,doar EL creștea cu peste 2 la sută și mă întrebam de ce??!Cineva știa si specula iar prostii doar se...uita?!Halal BVB !


 
Aceeasi sectiune (Investitii Personale)
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 14 NOIEMBRIE - 21 NOIEMBRIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13 NOIEMBRIE - 20 NOIEMBRIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10 - 17 NOIEMBRIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8 - 15 NOIEMBRIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7-14 NOIEMBRIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 6 - 13 NOIEMBRIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 - 9 NOIEMBRIE
PLASAMENTE ALTERNATIVE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 1 - 8 NOIEMBRIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 31 OCTOMBRIE - 7 NOIEMBRIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 30 OCTOMBRIE - 6 NOIEMBRIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 OCTOMBRIE - 3 NOIEMBRIE
CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 26 OCTOMBRIE - 2 NOIEMBRIE
PLASAMENTE ALTERNATIVE
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Politică, 15:14
UPDATE
     * ACTUALIZARE 15:50 Dragnea despre declarația lui Tudose privind statul paralel: "E o poziție corectă"
     Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că este corectă poziția premierului Mihai Tudose care a afirmat că nu înțelege conceptul de "stat paralel", în contextul în care în cadrul dezbaterilor asupra rezoluției adoptate de partid la Băile Herculane unii au fost de acord cu această formulare, iar alții nu.
     ------
     Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat astăzi, la finalul dezbaterilor asupra moțiunii de cenzură, că nu înțelege conceptul de stat paralel și că el își vede de guvernare.  detalii
Bănci-Asigurări, 13:13
     * Dolarul a pierdut 2,59 bani în fața monedei naționale
     * Francul a crescut la 4,0083 lei
       Banca Națională a României (BNR) a anunțat, astăzi, un curs de referință de 4,6546 lei pentru moneda europeană, în creștere cu 0,49 bani, comparativ cu ședința de ieri, când euro a fost cotat la 4,6497 lei.  detalii
Companii-Afaceri, 16:52
ÎN PERIOADA 1 SEPTEMBRIE 2016-31 AUGUST 2017:
     IKEA România prezintă rezultatele financiare pentru perioada 1 septembrie 2016 - 31 august 2017,timp în care a înregistrat o creștere de 14% și vânzări în valoare de 586.594.326 Lei, fără TVA, conform unui comunicat de presă remis Redacției.  detalii
Politică, 16:04
LIVIU DRAGNEA:
     Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, spune că nu acceptă invitația Administrației Prezidențiale de a participa la parada de 1 Decembrie pentru că nu crede în președintele Iohannis și că se va decide la partid unde în țară va merge pentru a asista la ceremonii, conform News.ro.  detalii
Politică, 15:40
DRAGNEA, DESPRE CEREREA LUI IOHANNIS DE A DEMISIONA:
     Liderul PSD, Liviu Dragnea, a comentat, astăzi, solicitarea președintelui Klaus Iohannis de a demisiona, spunând că nu este prima dată când șeful statului îi cere demisia și "pune sistemul" pe el și a acuzat colaborarea bună a președintelui cu "noua coaliție politică PNL-DNA", potrivit unei surse din presă.  detalii
Ediții precedente
Jurnal Bursier
23.11.2017
BVB
     * Titlurile "Banca Transilvania", cele mai lichide
       Sedința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii a fost marcată de scăderea tuturor indicilor Bursei de Valori București (BVB), în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacționare...  detalii
23.11.2017
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, în baza evoluțiilor din sectorul petrolier.  detalii
22.11.2017
BVB
     * Titlurile celor cinci SIF-uri au avut aprecieri de peste 1%
     * Rulaj de 8,6 milioane euro, în ședința de marți
       Lichiditatea înregistrată pe Bursa de Valori București (BVB) în a doua ședință de tranzacționare a săptămânii a fost de 40,28 milioane lei, sub media anuală de 48,45 milioane lei, în contextul în...  detalii
21.11.2017
BVB
     Bursa de Valori București (BVB) a înregistrat, în prima ședință de tranzacționare a săptămânii, o lichiditate de 26,7 milioane de lei (5,7 milioane de euro), cu mult în scădere față de ședința de...  detalii
21.11.2017
BURSELE DIN LUME
     * Piețele au depășit impactul inițial negativ generat de impasul politic din Germania
       Bursele din Europa s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, în a doua parte a zilei, după ce, anterior, scăzuseră pe motiv că negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernământ în Germania erau...  detalii
20.11.2017
BVB
     * Piața, dominată de tranzacțiile cu obligațiuni, care au generat peste 80% din rulajul total
       Lichiditatea înregistrată pe Bursa de Valori București (BVB) în ultima ședință de tranzacționare a săptămâ-nii a fost de 266,56 milioane lei, mult peste media anuală de 48,61 milioane de lei, în...  detalii
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 23 noiembrie 2017
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRL
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
23.11.2017
PATRICIA SUÁREZ RAMÍREZ, THE PRESIDENT OF THE ASSOCIATION OF FINANCIAL CONSUMERS OF SPAIN:
     * The head of the ASUFIN: "The ruling of the Supreme Court of Spain in which the Andriciuc case has been invoked will be part of the Spanish case law and the lower courts will be required to apply the principle that underlies this decision"
       The ruling issued by the Court of Justice of the European Union (CJUE) in the Andriciuc versus Banca Românească case represents a great advantage for Spanish debtors, said Patricia Suarez Ramírez, the president of the Association of Financial Consumers in Spain (ASUFIN), as part of a response recently sent to BURSA.  details
21.11.2017
     The Council of the European Union and the European Parliament have sent to the ECB, in the beginning of this year, a request concerning the sending of some proposals to revise the framework for managing crises.  details
20.11.2017
ANPC STRIKES AGAIN
     * BCR: "Ongoing contracts no longer contain the clauses that have been subjected to examination"
     * Sources: "ANPC has 6 lawsuits against BCR, which will lead to enormous losses for Erste Bank if BCR loses in court"
       After forcing Raiffeisen Bank to eliminate the unfair practices from the loan agreements, the National Consumer Protection Authority (ANPC) strikes again, this time the biggest bank in the system. BCR lost in the court of first instance, against the ANPC, in a class action lawsuit concerning abusive lending clauses.  details
16.11.2017
THE QUICK RISE OF THE INDEX WHICH SETS THE TREND FOR INTEREST RATES ON LOANS DENOMINATED IN LEI ISN'T STOPPING
     The 3-month ROBOR rate, which is used to calculate the interest rates, the majority of the loans denominated in lei, has jumped past the 2% psychological level, and yesterday reached 2.06%, up from Tuesday's 1.92%, according to data from the NBR.  details
16.11.2017
THE PARLIAMENT IS ASKING FOR INFORMATION CONCERNING THE INVESTIGATIONS WHICH OMV PETROM HAS BEEN SUBJECTED TO
     * Minister Toma Petcu, former ministers Răzvan Nicolescu and Victor Grigorescu, the representatives of the state in the executive structure of OMV Petrom and Mihai Busuioc, the president of the Court of Auditors were heard today in the Investigation Commission
       The executives of OMV Petrom mentioned, in a letter addressed to the parliament, the existence of four lawsuits brought by the National Energy Regulation Authority (ANRE) and of seven audits by the Authority, between 2012-2017, as the recent request for information by the Commission for the Investigation of the activity of the ANRE targeted a period of 12 years, from 2015 to 2017.  details
14.11.2017
THE EURO AT AN ALL-TIME HIGH
     * Vasilescu: "We cannot say that the currency market has gone off the rails, the exchange rate has moved 4 bani in 4 days"
     * "Perhaps it is a simple coincidence the fact that on November 8th was approved the Emergency Ordinance of the Fiscal Code and it was also on that day that the Euro rose past 4.6 lei", said Mr. Vasilescu
       The leu yesterday reached a historic low against the Euro, 4.6495 lei/Euro, up 1.05 over the previous meeting, marking the fourth day where the exchange rate was above 4.6 lei.  details
13.11.2017
     In October, the Romanian Commercial Bank, through Schoenherr și Asociații, has submitted, with the County Court of Bihor, a request for the insolvency of the European Drinks group, owned by the Micula brothers. That group includes: European Drinks, Transilvania General Import-Export, European Food, Starmill SRL, Scandic Distilleries SA, Rieni Drinks.  details
10.11.2017
DUMITRU COSTIN (BNS):
     * The executives of OMV Petrom, summoned to appear in the Parliament for the third time
     * Sevil Shhaideh and Radu-Spiridon Cojocaru, the representatives of the state on the Supervisory Board of OMV Petrom, also called in for hearings
     * Costin: "We have notified the Audit Body of the Prime-Minister"
       The management of OMV Petrom, namely Mrs. Mariana Gheorghe, as well as the representatives of the Romanian state on the Supervisory Board of OMV Petrom, Sevil Shhaideh and Radu-Spiridon Cojocaru will be invited to appear in the hearings on the Investigation Commission for the activity of the ANRE, the members of the Commission decided on Thursday.  details
09.11.2017
     * The fear that wages will drop is unjustified
       The government's proposal to transfer the social security contributions exclusively to the employee is not at all a social-democratic measure and not even one of redistribution, rather it is one of an ultra-liberal nature, which leaves the employer in the unique position in Europe of not contributing in no way whatsoever to the social security systems (retirement and unemployment) or healthcare.  details
08.11.2017
     * A 39% stake belongs to Russian millionaire Sergey Lobanov, who is being criminally investigated in Russia for alcohol contraband
       Banca Transilvania intends to buy an initial stake of over 39% of Victoriabank, the third largest bank in the Republic of Moldova, and together with the EBRD, would own a majority stake, according to a press release sent yesterday.  details
07.11.2017
     * Brokers: The depreciation of EL, amid the drop in the market, as well as due to deal with the FP
     * Adrian Simionescu: "Investors feel the price at which EL has acquired from the Proprietatea Fund its stakes is very high and unjustified"
     * The FP-Electrica deal, among the topics of the PNL vote of no-confidence against Energy minister Toma Petcu
       It seems the stock market did not take kindly to the approval of the transaction by which "Electrica" acquires the stakes of the Proprietatea Fund in its branches, at least for now, because EL stock dropped abruptly, immediately after the general shareholder meeting of October 26th.  details
06.11.2017
     Finally, after many statements concerning the fundamental changes in the fiscal policy, announced from one day to the next and then denied, we have the argumentation note and the draft of the emergency ordinance to amend the Tax Code published, which the Ministry of Public Finance will apply starting with the beginning of next year.  details
01.11.2017
PSD SENATOR EUGEN TEODOROVICI:
     * "The MADR made a «shopping list» of projects - with local level libraries and a ferry for crossing the Danube"
     * "Within three years at most, Romania can draw 3 billion Euros in European funds"
     * "Unfortunately, Romania promotes politicians instead of promoting specialists"
       Romania has embarrassed itself with the proposals that had been initially prepared for the Juncker plan, said Eugen Teodorovici. Mr. Teodorovici is the president of the Budget and Finance Commission of the Romanian Senate, member of the European Affairs Commission and former minister of European Funds.  details
01.11.2017
ADVERTISING
     Esports, no longer the "unruly" child of the tech and sports entertainment fields, has established itself as a legitimate and profitable industry. Romanian production company PGL is at the forefront of its acceptance and growth.  details
30.10.2017
     Ludwik Sobolewski handed in his resignation.
     Wow!
     Friday, the Bucharest Stock Exchange (BVB) posted on its website the text of a "Current report":
     "The Bucharest Stock Exchange is announcing that on October 27th, 2017, Mr. Ludwik Sobolewski has notified the company about his resignation from the position of CEO of the company".  details
.