Organizator: Ziarul BURSA
 

  Parteneri
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
Parteneri Media
 
 

 
 
Conferința "Viitorul pieței de capital românești" - a IV-a ediție

SEBASTIAN VLĂDESCU: "Bursa de Valori este tinerică și subțirică, dar și arogantă și vanitoasă"

mărește imaginea
  Bursa de Valori București este "foarte feminină" - "tinerică și subțirică", dar și "arogantă și vanitoasă", este de părere Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanțe și președintele Consiliului de Administrație de la Romcab.

  Printre altele, domnia sa a precizat, ieri, în cadrul Conferinței "Viitorul Pieței de Capital românești", organizată de ziarul BURSA, că piața de capital este văzută de unii investitori ca o "șerpărie veninoasă".

  Una dintre barierele BVB care îi împiedică pe antreprenori să investească este încrederea, consideră domnul Vlădescu, opinând că antreprenorii nu au încredere în piața de capital.

  Domnia sa a remarcat lipsa reprezentanților Bursei de Valori de la Conferința Bursa de ieri, considerând că BVB are o bilă neagră în fața investitorilor pentru că nu a fost prezentă la eveniment: "Faptul că Bursa de Valori nu participă la un eveniment al unui organ de presă care nu îi este prieten, să spun așa, dar care nu este împotriva pieței de capital, este o eroare și este grăitor pentru noi, investitorii".

  BVB trebuie să se schimbe și să recâștige încrederea antreprenorilor dacă dorește să aibă companii care să se listeze, arată Sebastian Vlădescu.

  Șeful Romcab a precizat că societatea pe care o conduce a trecut peste această barieră și că intenționează să abordeze piața de capital, pentru că are nevoie de finanțare, adăugând: "Romcab are de-a face cu băncile și vrem să scăpăm de acest lucru. Avem nevoie de finanțare, avem nevoie de piața de capital. Dacă ea nu vine către noi, atunci vom veni noi cu propuneri în acest domeniu - cu propuneri de emisiuni de obligațiuni, de majorări de capital etc. Vom veni către piața de capital indiferent de piedicile pe care aceasta ni le va pune în incursiunea noastră".

  Potrivit lui Sebastian Vlădescu, Romcab va înregistra, în acest an, o cifră de afaceri de circa 170-180 milioane euro, având capacitatea să ajungă la jumătate de miliard de euro, în următorii doi-trei ani, după ce a crescut de 15 ori, în patru ani.

  Domnul Vlădescu a atras atenția investitorilor de pe bursă că nu este nicio diferență între ei și antreprenorii "din lumea reală", toți investitorii, indiferent de domeniu, trebuind să fie taxați și, mai mult decât atât, să fie taxați în mod egal.

  "Renunțați la ideea că un investitor în piața de capital este mai bun decât un investitor din orice altă piață!", le-a spus Sebastian Vlădescu antreprenorilor din sală.

  Domnia sa și-a arătat speranța ca, în câțiva ani, în loc de patru companii care s-au mutat pe piața reglementată a BVB din cele câteva mii delistate de pe Rasdaq, să avem câteva zeci de mii de societăți listate, subliniind că, deocamdată, suntem departe de acest moment.

    MIRCEA URSACHE, ASF: "Viitorul bursei noastre de valori este în piața unică europeană de capital"
    ALIN DUHNEA, CITIBANK ROMÂNIA: "Lichiditatea scăzută a BVB derivă și din comisioanele mari de tranzacționare"
    AURELIA CRISTEA, DEPUTAT PSD: "Pragul la SIF-uri va fi luat în discuție anul viitor"
    DAN PAUL, ASOCIAȚIA BROKERILOR: "Dezvoltarea pieței de capital, împiedicată de abuzul de putere al directorului general BVB"
    CRISTIAN DUȚESCU, OPPC: "Piața de capital are nevoie de un fenomen rar, cu un impact major"
    AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA: "BVB este într-o stare de leșin"
    IULIAN STAN, SIF TRANSILVANIA, DESPRE LEGEA 151/2014: "Să identificăm cele mai potrivite forme normative pentru soluționarea disfuncționalităților"
    ADRIAN VASCU, ANEVAR: "ONRC, ASF și ANEVAR nu s-au corelat în evaluarea companiilor delistate de pe Rasdaq"
    REMUS VULPESCU, DIRECTOR VULCAN SA ȘI MEMBRU OPPC: "Nu există o viziune unitară privind dezvoltarea pieței noastre de capital"


.