Salarii în tranşe pentru angajaţii PMB

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Administraţie /

Salarii în tranşe pentru angajaţii PMB

Angajaţii din cadrul Primăriei Capitalei au tot mai multe întrebări la care nu obţin răspuns după arestarea lui Sorin Oprescu. Una dintre problemele cele mai preseante este legată de plata salariilor anagajaţilor din cadrul primăriei şi a regiilor. La începutul săptămânii, viceprimarul Dan Darabont a declarat că Primăria Municipiului Bucureşti se află într-o situaţie de avarie, inclusiv în imposibilitatea de a plăti salariile.

După mai multe discuţii s-au găsit soluţii pentru deblocarea unor sume pentru unele salarii, însă doar angajaţii RATB vor primi banii integral, cei din sistemul de termoficare vor primi o parte, iar ceilalţi vor fi plătiţi la sfârşitul săptămânii viitoare, a anunţat viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a precizat: "Alături de conducerea aparatului propriu din Primăria Capitalei, am identificat soluţiile pentru ca sumele de bani să poată fi deblocate şi virate la timp cu atât mai mult cu cât săptămâna viitoare va începe şi anul şcolar. Angajaţii regiei de transport vor primi salariile integral, iar cei din sistemul de termoficare vor primi o parte din drepturile salariale. În lipsa primarului general, a directorului economic şi a directorilor unor instituţii subordonate, angajaţii Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti şi ai aparatului propriu al Primăriei Capitalei nu îşi vor primi salariile la timp. Vorbim despre despre circa 1.300 de angajaţi". Viceprimarul i-a asigurat pe angajaţi că nu existenţa fondurilor este problema, ci doar dreptul de semnătură autorizată, iar până la sfârşitul săptămânii viitoare absolut toţi angajaţii îşi vor primi salariile integral.

Dan Darabont a explicat, în urmă cu două zile, că doar Consiliul General este cel care poate scoate municipalitatea din impas printr-o hotărâre de delegare de competenţă, însă reunirea CGMB nu se putea face înainte ca instanţa să comunice oficial prefectului decizia privind arestarea lui Sorin Oprescu, pentru a se putea dispune suspendarea acestuia din funcţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS