Salvaţi Copiii: dotarea maternităţilor, un dezastru

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

Salvaţi Copiii: dotarea maternităţilor, un dezastru

Organizaţia Salvaţi Copiii avertizează că ultimul proiect naţional de dotare a maternităţilor şi secţiilor de terapie intensivă neonatală datează de mai bine de zece ani, din 2007, timp în care multe dintre aparate s-au uzat şi nu mai pot fi folosite, în timp ce, în ţara noastră, mor de două ori mai mulţi nou-născuţi înainte de termen în comparaţie cu me­dia europeană.

ONG-ul informează că în ţara noastră mor de două ori mai mulţi nou-născuţi înainte de termen decât media europeană, cel mai adesea pentru că maternităţile nu pot oferi asistenţă medicală cazurilor severe.

Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă, 13% dintre maternităţile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuţii prematuri, 56% dintre maternităţile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator şi 14% dintre maternităţile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

Preşedintele executiv al Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu a vorbit pe larg despre acest subiect: "Când am demarat programul de reducere a mortalităţii infantile în 2010, nu ştiam exact dimensiunile situaţiei. Foarte repede am înţeles că proporţiile sunt efectiv dramatice şi ele ţin de incapacitatea statului de a formula priorităţi în privinţa politicilor publice. Şi astfel, pentru a suplini de urgenţă acest vid al politicilor publice, am început să identificăm soluţii financiare, să facem echipe cu medicii, să lucrăm în comunităţi, pentru a reuşi dotarea maternităţilor cu aparatură medicală vitală".

În ultimii şapte ani, Salvaţi Copiii România susţine că a investit aproape 4 milioane de euro în dotarea a 88 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din 41 de judeţe ale ţării cu aproximativ 515 echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea a peste 42.000 de prematuri.

Din fondurile colectate între 2012 şi 2017 din direcţionarea a 20% din impozitul pe profit, organizaţia a dotat maternităţile cu aparatură medicală necesară salvării copiilor născuţi prematur, în valoare totală de 1,68 milioane de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS