Samsung Electronics va investi 9,5 miliarde de dolari pe an în cipuri logice, până în 2030

V.V.
Companii /

Samsung Electronics va investi 9,5 miliarde de dolari pe an în cipuri logice, până în 2030

Samsung Electronics va investi 11 mii de miliarde de woni (9,57 miliarde dolari) pe an în cipuri logice, până în 2030, anticipând că va crea în perioada respectivă 15.000 de locuri de muncă.

Investiţia totală de aproximativ 133 de mii de miliarde de woni va avea loc într-o perioadă în care cel mai mare producător mondial de cipuri îşi consolidează afacerile cu cipuri non-memory, cum ar fi producţia de cipuri pe bază de contract şi procesoarele pentru dispozitive mobile.

Deşi Samsung nu publică date referitoare la investiţiile diviziei de semiconductori, analiştii spun că a cheltuit anual până la 10 mii de miliarde de woni pentru cipuri de memorie, care sunt principala sa sursă de venituri.

"Samsung pare să fie agresivă în dezvoltarea afacerilor cu cipuri non-memory, având în vedere mărimea cheltuielilor, dar este prematur să ştim dacă acest plan pe termen lung va funcţiona, pentru că depinde mult de cerere şi de condiţiile din piaţă", a spus Song Myung-sup, analist la HI Investment & Securities.

Gigantul sud-coreean de tehnologie, care are în prezent circa 100.000 de angajaţi locali, a anunţat că va cheltui 60 de mii de miliarde de woni pentru infrastructură de producţie, iar restul pentru ativităţi de cercetare şi dezvoltare la nivel local.

"Planul de investiţii va ajuta compania să îşi îndeplinească obiectivul de a deveni lider mondial nu doar în cazul semiconductorilor de memorie, dar şi pentru cipurile logice, până în 2030", potrivit Samsung.

Cu o cotă de piaţă de 19%, Samsung se află pe locul al doilea în sectorul producţiei de cipuri pe bază de contract, în urma companiei TSMC din Taiwan, potrivit firmei de analiză a datelor TrendForce.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS