SANCŢIUNE DE 870.428 DOLARIDirectorul "Barclays", amendat pentru încălcarea normelor de conduită

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Directorul "Barclays", amendat pentru încălcarea normelor de conduită

Autorităţile britanice de reglementare l-au amendat, săptămâna trecută, pe directorul executiv al băncii "Barclays" Plc, Jes Staley, cu 642.430 de lire sterline (870.428 dolari) pentru încălcarea regulilor de conduită prin încercarea de a identifica un salariat care a trimis conducerii scrisori prin care critica un alt angajat, conform anunţului făcut vineri de Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA).

Amenda, aplicată de FCA şi Autoritatea de Reglementare Prudenţială, include o reducere de 30% pentru că Staley a fost de acord să încheie amiabil cazul într-un stadiu incipient.

Staley a încercat să identifice autorul scrisorilor, prin unitatea de securitate internă a băncii. Într-un e-mail văzut de publicaţia The Guardian, acesta l-a acuzat pe autorul scrisorilor de hărţuire şi că încearcă să păteze imaginea lui Main - prieten şi fost coleg al lui Staley la "JPMorgan".

De menţionat că boardul băncii a fost avertizat în 2016 cu privire la recrutarea lui Tim Main în funcţia de preşedinte al diviziei Financial Institutions Group din SUA.

"Acţiunile domnului Staley nu au res-pectat standardele de calificare, prudenţă şi diligenţă necesare unui director executiv dintr-o firmă supusă reglementării", a menţionat FCA, subliniind: "Domnul Staley a acţionat în mod nejustificat, riscând să submineze încrederea în politica de avertizare din cadrul Barclays şi protecţia acordată celor care avertizează în legătură cu un anumit comportament".

Autorităţile de reglementare au declarat că amenda reprezintă numai 10% din pachetul salarial anual al directorului băncii britanice. Staley, care nu şi-a pierdut funcţia, este primul şef al unei bănci importante ce se confruntă cu o astfel de pedeapsă.

În luna aprilie 2017, "Barclays" a informat că l-a mustrat pe Staley şi i-a redus bonusurile, în condiţiile în care autorităţile de supraveghere financiară au lansat investigaţia privind acţiunile sale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS