"Sanofi" vinde 12 branduri pe 158 de milioane de euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Sanofi" vinde 12 branduri pe 158 de milioane de euro

Compania investeşte 350 de milioane de euro într-o nouă fabrică de vaccinuri din Toronto 

Producătorul francez de medicamente "Sanofi" a decis să vândă un portofoliu de 12 mărci farmaceutice către divizia de profil a "Charterhouse Capital Partners" ("Cooper-Vemedia") în schimbul sumei de 158 de milioane de euro (195 de milioane de dolari), conform anunţului făcut ieri de cele două companii.

"Sanofi" a informat că vânzarea face parte din strategia sa de a se concentra pe activităţile principale din domenii precum tratamentele alergice şi produsele nutriţionale. În plus, compania îşi simplifică astfel portofoliul de afaceri.

Firma de investiţii "Charterhouse Capital Partners" a precizat că achiziţia va contribui la construirea portofoliului de îngrijire a sănătăţii deţinut de "Cooper-Vemedia", care este producător şi dis-tribuitor de medicamente în Europa.

Săptămâna trecută, "Sanofi" a informat că investeşte 350 de milioane de euro în construcţia unei fabrici ultramoderne care va produce vaccinuri. Fabrica va fi amplasată în sediul canadian "Sanofi Pasteur" din Toronto, Ontario.

David Loew, vicepreşedinte executiv al "Sanofi Pasteur", a declarat: "Canada are o moştenire puternică în cercetarea şi dezvoltarea vaccinurilor. Cu această investiţie, Sanofi îşi reînnoieşte angajamentul pe termen lung de a face din Canada centrul efortului nostru menit să protejeze şi să îmbunătăţească sănătatea umană la nivel global. Vaccinurile salvează trei milioane de vieţi în fiecare an şi această nouă facilitate de producţie ne va duce cu un pas mai aproape de o lume în care nimeni nu suferă sau moare de o boală care poate fi prevenită de vaccin".

Noua fabrică va permite "Sanofi Pas-teur", divizia globală de vaccinuri din cadrul "Sanofi", să satisfacă cererea tot mai mare de anumite produse antigen.

Noua clădire va fi finalizată în 2021.

"Acest proiect este una dintre cele mai importante investiţii în reţeaua industrială globală a Sanofi", a declarat Philippe Luscan, vicepreşedinte executiv al departamentului Global Industrial Affairs din cadul "Sanofi". Luscan a menţionat că investiţia demonstrează angajamentul companiei pentru îmbunătăţirea continuă a portofoliului de vaccinuri.

"Sanofi" are peste 100.000 de angajaţi în 100 de ţări.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită