Schimbările climatice, pe acelaşi palier cu terorismul

Ziarul BURSA #Miscellanea /

Temerile oamenilor sunt într-o continuă schimbare, ce era "la modă" în urmă cu 100 de ani, nu mai este valabil astăzi. Schimbările climatice sunt percepute drept cea mai importantă ameninţare internaţională, după terorism şi atacuri cibernetice, conform rezultatelor unui sondaj de opinie global realizat de un centru american de cercetare.

Conform anchetei realizate în 2018 de Centrul de cercetare Pew, din Washington, în 13 din cele 26 de ţări în care au fost făcute interviuri, participanţii au identificat schimbările climatice drept cel mai mare pericol.

Opt ţări au declarat actele de terorism ale Statului Islamic drept cea mai mare ameninţare. Alte patru state, printre care Japonia şi Coreea de Sud, au situat pe prima poziţie atacurile cibernetice comise de alte state. Preocupările legate de programul de înarmare nucleară din RPD Coreeană, economia globală, puterea şi influenţa crescândă ale Chinei au figurat de asemenea printre răspunsuri, dar nu au constituit principala preocupare în niciuna dintre ţările intervievate, informează Agerpres.

Polonia este singurul stat care a numit puterea şi influenţa Rusiei drept cea mai mare ameninţare. Studiul a arătat că îngrijorarea legată de puterea şi influenţa SUA a crescut, de asemenea, în comparaţie cu sondajele realizate în 2013 şi 2017. În Germania, preocuparea privind SUA a crescut cel mai mult, cu 30% faţă de sondajul din 2013.

Totodată, se constată că susţinătorii partidelor populiste europene de dreapta au fost mai sceptici în identificarea schimbărilor climatice drept ameninţare majoră. 

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS