Scrumbia de Dunăre, produs românesc recunoscut în UE

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii /

Scrumbia de Dunăre, produs românesc recunoscut în UE

România are, începând cu 3 decembrie, un nou nume pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunăre afumată a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicaţie geografică protejată.

Scrumbia de Dunăre este un peşte sălbatic care migrează din Marea Neagră în Dunăre. Specia nu poate fi cres-cută în acvacultură şi este capturată numai în cursul migraţiei pe Dunăre. Are o greutate cuprinsă între 250 şi 400 grame şi o lungime între 25 şi 30 centimetri, fiind recunoscută drept cel mai bogat peşte în grăsimi, din lume, raportat la talia sa.

Scrumbia este pregătită sub formă întreagă, după curăţare, sărată şi afumată la rece după o metodă veche, din aria geografică definită. Peştii afumaţi sunt de culoare aurie, metalizată, datorată procesului de afumare.

Pentru localnicii din Delta Dunării, pescuitul este principala şi cea mai veche îndeletnicire. Prin urmare, această activitate este bine înrădăcinată în cultura locuitorilor din Delta Dunării, făcând totodată parte, ca trăsătură caracteristică, din memoria numeroşilor turişti din lumea întrea-gă care vizitează localităţile din Delta Dunării.

Scrumbia de Dunăre afumată se alătură celorlalte 4 produse alimentare româneşti protejate în Uniunea Europeană: Novac afumat din Ţara Bârsei, Telemea de Ibăneşti, Salam de Sibiu şi Magiun de prune de Topoloveni. În total, la nivelul UE, sunt înregistrate 1440 de produse protejate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită