Scuzele prezentate de Orban, considerate "insuficiente" de dreapta europeană

V.D.
Internaţional /

Scuzele prezentate de Orban, considerate "insuficiente" de dreapta europeană

Liderul ungar Viktor Orban, ameninţat cu excluderea sau cu o suspendare din Partidul Popular European (PPE, dreapta) în urma unor provocări la adresa Bruxellesului, le-a prezentat scuze colegilor săi, însă acest gest este considerat "insuficient pentru a restabili încrederea", relatează AFP.

Premierul populst şi suveranist ungar a trimis, potrivit cabinetului său, "o scrisoare de scuze PPE".

Or, surse din anturajul lui Manfred Weber, şeful acestei formaţiuni în vederea alegerilor europene, spun că "scrisoarea şi aceste scuze (...) ar fi putut să meargă mai departe".

"Aceste gesturi nu sunt suficiente în vederea restabilirii încrederii", a declarat această sursă din anturajul lui Weber pentru AFP.

"Multe lucruri vor depinde de ceea ce se va întâmpla în următoarele zile. Multe alte semnale sunt necesare", a adăugat ea.

Cu şase zile înaintea unei reuniuni decisive a PPE la Bruxelles, care urmează să hotărască eventuala sa excludere, Orban se află sub presiune.

În jurul unui nucleu constituit de ţări din Benelux şi din Scandinavia, 13 partide membre PPE au cerut la începutul lui martie o exludere sau o suspendare din această formaţiune a Fidesz, partidul lui Orban, din cauza unei virulente campanii care l-a vizat pe şeful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, un membru PPE.

Candidatul PPE la preşedinţia CE, Weber s-a dus marţi la Budapesta pentru a relua contactul. El a cerut o oprire definitivă a acestei campanii şi să se prezinte "scuze".

În scrisoarea sa, adresată fiecăruia dintre cele 13 partide sceptice faţă de el, Orban a făcut acest lucru cu privire la expresia "idioţi utili" pe care a folosit-o pentru a-i desemna pe opozanţii săi în cadrul PPE.

"Aş vrea să vă prezint scuzele mele, dacă aţi considerat această declaraţie ofensatoare personal", a scris el.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS