Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Se prăbuşeşte "Glencore"?

Ziarul BURSA #Materii Prime /

Se prăbuşeşte "Glencore"?

Acţiunile gigantului minier anglo-elveţian "Glencore" Plc au urcat cu peste 10% ieri, pe piaţa din Londra, după un avans de aproape 18% în ziua precedentă, ca urmare a faptului că analiştii "Citigroup" au transmis o notă prin care informează că vânzarea masivă a titlurilor din zilele precedente a fost "depăşită", îndemnând totodată la achiziţia de titluri ale companiei.

Luni, acţiunile "Glencore" pierduseră 30%, în condiţiile în care au existat temeri că situaţia financiară a companiei va fi grav afectată dacă preţurile materiilor prime rămân la niveluri foarte scăzute. În plus, "Goldman Sachs" specula, săptămâna trecută, că societatea nu ar fi în măsură să-şi menţină ratingul de investiţii "BBB", riscând să fie retrogradată la "junk".

În ultimele luni, titlurile "Glencore" au scăzut semnificativ în pofida măsurilor de restructurare luate de companie, care urmăreau reechilibrarea situaţiei acesteia, refacerea încrederii investitorilor şi reducerea datoriilor. "Glencore" a atras 2,5 miliarde de dolari luna trecută printr-o emisiune de acţiuni noi. Gigantul a renunţat şi la plata dividendelor către investitori, urmărind să-şi reducă datoriile cu 10 miliarde de dolari, de la nivelul actual de 30 miliarde de dolari. Dar, potrivit" Goldman Sachs", măsurile vizate de "Glencore" pentru reducerea datoriilor sunt insuficiente.

Acţiunile "Glencore" au scăzut cu aproape 90% de la listarea companiei, în 2011.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS