Secretarul de stat George Ciamba a discutat cu directorul FRA despre ameninţarea xenofobiei şi rasismului

D.I.
Politică /

Michael O'Flaherty şi George Ciamba (Sursa foto: Twitter)

Michael O'Flaherty şi George Ciamba (Sursa foto: Twitter)

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, s-a întâlnit, astăzi, cu directorul Agenţiei Europene pentru Drepturi Fundamentale (FRA), Michael O'Flaherty, în contextul vizitei la Bucureşti a oficialului FRA, în perspectiva deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, dat publicităţii.

În cadrul întrevederii cu directorul FRA, secretarul de stat a salutat prima vizită a acestuia în România şi a evidenţiat, totodată, angajamentul ţării noastre pentru apărarea şi promovarea drepturilor fundamentale, inclusiv având în vedere tendinţele în creştere la nivel european ale curentelor xenofobe şi rasiste.

Potrivit sursei citate, Ciamba a reiterat interesul de cooperare cu FRA, inclusiv în perspectiva deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, în sensul avansării agendei de drepturi fundamentale la nivelul Uniunii Europene.

A fost reiterat, totodată, sprijinul constant al României pentru eforturile Agenţiei de consolidare a vizibilităţii sale la nivel european, dar şi în plan naţional.

Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a UE (FRA) a fost înfiinţată la 15 februarie 2007, ca agenţie cu rol consultativ a UE, prin restructurarea Centrului European de Monitorizare a Rasismului şi Xenofobiei. Baza legală pentru funcţionarea FRA este Regulamentul (CE) nr. 168/200, adoptat la 15 februarie 2007.

Atribuţiile Agenţiei constau în: colectarea de date şi informaţii, cercetare şi analiză; formularea de recomandări adresate instituţiilor UE şi statelor membre la solicitarea acestora; cooperarea cu societatea civilă; ameliorarea nivelului de conştientizare a chestiunilor relevante din domeniul drepturilor omului.

În comunicat se mai precizează că Michael O'Flaherty ocupă poziţia de director al FRA din 16 decembrie 2016. Realizarea unei vizite a directorului FRA în statele membre ale Uniunii Europene care vor deţine Preşedinţia Consiliului UE este o practică a Agenţiei, pentru consolidarea cooperării cu respectivul stat membru.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo