Sectorul de construcţii din Marea Britanie se contractă pentru a noua lună la rând

M.D
Internaţional /

district business din Londra

district business din Londra

O scădere neaşteptată a construcţiilor de case demonstrează că industria construcţiilor din Marea Britanie s-a contractat pentru a noua lună consecutiv în ianuarie, relatează The Guardian.

Numărul de locuinţe noi construite a scăzut cu 9% faţă de luna precedentă, în timp ce numărul de clădiri pentru uz public a scăzut cu 8,9%, iar construcţia de proprietăţi comerciale, cum ar fi birourile şi magazinele, a scăzut cu 3,9%.

Cifrele furnizate de către Oficiul Naţional de Statistică au arătat că, o creştere a costului importurilor, în principal combustibilul, a dus la creşterea deficitului comercial de la 11,8 miliarde lire sterline la 12,3 miliarde lire sterline.

Există şi veşti bune, din partea industriei prelucrătoare, care şi-a extins perioada de creştere a producţiei la nouă luni consecutive în ianuarie, cea mai lungă perioadă de expansiune înregistrată din 1968.

Analiştii declară că ritmul mai slab al creşterii, prezentat în cifrele oficiale, constituie un motiv de îngrijorare, în contextul în care, în restul statelor s-a înregistrat un boom în industria prelucrătoare.

Economistul britanic la Scotia Bank, Alan Clarke, a descris creşterea de 0,1% a producţiei din Marea Britanie, din prima lună a anului, ca fiind "mizerabilă" şi "sub medie".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită