Sergiu Oprescu - directorul general al Reţelei Internaţinale Alpha Bank

E.O.
Bănci-Asigurări /

Sergiu Oprescu (Sursa foto: Twitter )

Sergiu Oprescu (Sursa foto: Twitter )

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv Alpha Bank, a fost numit director general al Reţelei Internaţinale a băncii, potrivit unui comunicat de presă.

Acesta menţionează: "Alpha Bank îşi consolidează structura Comitetului Executiv prin numirea lui Sergiu Oprescu în funcţia de Director General Reţea Internaţională şi a lui Nikos Salakas ca Director General, Bună Guvernanţă şi Juridic. Ocupanţii celor două poziţii fac parte din structura Comitetului Executiv al Grupului şi raportează direct către Vassilis Psaltis, CEO.

Vassilis Psaltis, CEO Alpha Bank, a declarat: "Aceste noi roluri vor accelera procesul de luare a deciziilor, sporind capacitatea noastră de implementare, astfel încât să putem pune în aplicare o agendă ambiţioasă în anii ce urmează".

Sergiu Oprescu va coordona subsidiarele Alpha Bank din patru ţări (Albania, Cipru, România, UK), consolidând vizibilitatea internaţională a grupului şi asigurând alinierea la politicile de bună guvernanţă ale acestuia. Îşi va păstra poziţia de preşedinte executiv şi membru al Consiliului de Administraţie al Alpha Bank România.

Nikos Salakas va aduce îmbunătăţiri şi va coordona segmente cheie cu rol critic în implementarea sustenabilă a Bunei Guvernanşe şi supraveghere, aducând de asemenea o contribuţie semnificativă expertizei juridice în zone precum reglemetarea şi piaţa de capital. Atribuţiile sale acoperă servicile juridice, conformitate, secretariatul Consiliului de administraţie şi protecţia datelor.

Sergiu Oprescu, în vârstă de 55 de ani, este absolvent al Facultăţii de Aeronautică din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. S-a alaturat Alpha Bank România în 1994 şi a deţinut mai multe funcţii de conducere înainte de a fi numit preşedinte executiv în 2007. A fost preşedinte al Bursei de valori Bucureşti din 2000 până în 2006, iar în prezent deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Române a Băncilor.

Nikos Salakas, in varsta de 46 ani, a studiat dreptul la Universitatea din Atena şi deţine o diplomă de studii postuniversitare (Master în dreptul internaţional al afacerilor) acordată de Colegiul Universitar din Londra. Are peste 20 de ani de experienţă în tranzacţii bancare la nivel local şi international, finanţare, restructurare şi valori mobiliare. A lucrat alături de Alpha Bank în operaţiuni de reglementare, M&A, strategice şi financiare din 1999.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS