Sesizare penală şi amenzi de 150.000 de lei pentru CJ Cluj, în cazul depozitului de la Pata Rât

S.A.
Companii #Mediu /

Sesizare penală şi amenzi de 150.000 de lei pentru CJ Cluj, în cazul depozitului de la Pata Rât

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislaţiei de mediu de către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, în cazul depozitului de deşeuri de la Pata Rât (Cluj), şi au dat amenzi în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei, a anunţat, ieri, GNM.

În urma alunecărilor de teren care au avut loc la depozitul de deşeuri Pata Rât, cursul de apă Zăpodie a fost colmatat, iar comisarii Gărzii Naţionale de Mediu s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit măsurile reparatorii în zonă.

"Primele măsuri urgente au vizat înlăturarea materialului care bloca cursul de apă Zăpodie, precum şi împiedicarea scurgerii levigatului din depozitul de deşeuri în cursul de apă. Ulterior a fost efectuat un alt control, în urma căruia s-a constatat că nu se realizaseră măsurile reparatorii dispuse anterior. În consecinţă, comisarii GNM au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislaţiei de mediu, responsabil pentru gestionarea activităţii depozitului de deşeuri Pata Rât fiind Consiliul Judeţean Cluj", se arată în comunicatul GNM, potrivit Agerpres.

Sursa citată precizează că depozitul de deşeuri de la Pata Rât s-a aflat în permanenţă în atenţia Gărzii Naţionale de Mediu, în perioada 2016-2017, comisarii GNM efectuând mai multe controale în urma cărora s-au dispus măsuri reparatorii şi s-au aplicat sancţiuni în valoare totală de aproape 150.000 de lei.

Garda Naţională de Mediu va continua monitorizarea permanentă a situaţiei depozitului de deşeuri de la Pata Rât, atât prin comisarii de mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Cluj, cât şi prin reprezentanţii Comisariatului General, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Amenda pe care o platim tot noi, mare lucru.

    Dar nici un om, sef nu raspunde personal persoana fizica, atributii de serviciu?

    E ca raul plin de singe de la un abator in China. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS