ŞI DUPĂ RECURSUL SIF3 LA CURTEA DE APEL BUCUREŞTIDrepturile de vot aferente pachetului SCUT vândut de COMCM rămân în vigoare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Drepturile de vot aferente pachetului SCUT vândut de COMCM rămân în vigoare

Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul făcut de SIF Transilvania împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti să îi respingă cererea pentru suspendarea drepturilor de vot la compania SCUT Constanţa aferente unui pachet de 18,24% din acţiuni care a fost vândut de COMCM Constanţa, potrivit unui raport al companiei constănţene.

COMCM a anunţat că a făcu demersurile recuperării cheltuielilor de judecată , respectiv 2.480 lei.

SIF3 făcuse această cerere către instanţă, în contextul în care a mai solicitat Tribunalului să constate nulitatea absolută a tranzacţiilor bursiere prin intermediul cărora "Alexa Business & Investments" a achiziţionat titluri SCUT.

Procesul SIF3 a fost intentat în contradictoriu cu "COMCM" S.A. Constanţa, "Alexa Business & Investments" S.R.L. Constanţa, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Depozitarul Central.

SIF3 a precizat, la decizia Tribunalului, că instanţa a judecat cererea sa, fără citarea părţilor.

COMCM avea, la finele lui iunie, 64,0071% din Scut Constanţa (SCUT), iar până în septembrie a renunţat la 32,0035%, ajungând la o deţinere de 32,0036%, potrivit unui comunicat transmis de către SCUT.

La data cererii în instanţă de suspendare a drepturilor de vot, formulată de SIF3, "Alexa Business & Investments" cumpărase 18,24% din titlurile SCUT.

De câteva luni, Constantin Frăţilă, care deţine, împreună cu apropiaţii, 5% din SIF3 şi care este unul dintre cei mai importanţi acţionari ai COMCM, este în conflict cu preşedintele executiv al SIF Transilvania, Mihai Fercală. Scandalul dintre cei doi, iscat în trecut din cauza controlului asupra SCUT Constanţa, a reînceput, după ce fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM, deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, domnia sa nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF3. Ulterior, acţionarii SIF3 au decis revocarea lui Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere SIF3.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS