SIBEXCotaţia acţiunii Prodplast a crescut cu 59% într-o săptămână

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

După o perioadă îndelungată în care fie a fos tignorat, fie volumele au fost mici, segmentul spot s-a remarcat săptămâna trecută prin tranzacţiile cu acţiunile Prodplast Imobiliare, listate pe ATS-ul administrat de Sibex. Pe fondul unor creşteri spectaculoase, au fost tranzacţionate, în trei şedinţe aproape 200.000 acţiuni PPLI. Dintre acestea, 150.351 acţiuni au fost tranzacţionate în 22.07 (n.a. - recordul anului pe segmentul spot), 29.059 în data de 23.07, iar 17.352 au fost transferate în şedinţa de vineri, 25.07, când cotaţia unui titlu crescut spectaculos, cu aproape 25%, (variaţia maximă admisă), la un record istoric de 11,13 lei/acţiune. În cele trei şedinţe în care a fost tranzacţionată, cotaţia PPLI a crescut cu 59%. "Cel mai probabil, aceste aprecieri vin pe fondul intenţiilor de dezvoltare ale companiei, care a anunţat recent că doreşte construirea unui centru comercial în Bucureşti, finanţarea urmând să fie asigurată printr-un credit. Totodată, compania a anunţat că doreşte să-şi majoreze, în luna august, capitalul social cu 10 milioane de euro, tot în scopul finanţării proiectului menţionat", a declarat un broker. Nici acţiunile SBX nu au lipsit din peisaj, dar cu un volum de numai 15.000 de titluri, tranzacţionate joi, 24.07.

Pe piaţa futures, şedinţa de vineri s-a încheiat cu un volum de 1.220 contracte şi o valoare de aproape 20 milioane de lei, acesta fiind cel mai bun rezultat al întregii săptămâni trecute. Participanţii şi-au menţinut predilecţia pentru speculaţiile pe preţul futures al Dow Jones. Cu 1052 de contracte pe scadenţa septembrie, simbolul DEDJIA_RON a fost aşadar cel mai lichid. Preţul futures al indicelui a intrat puternic în teritoriu negativ depreciindu-se cu 128 de puncte, la 16.896 de puncte.

Perechea euro/dolar a atras vineri doar 61 de contracte pe scadenţa septembrie. La închidere euro se deprecia cu 0,23 %, la o cotaţie de 1,3431USD.

Pe segmentul derivatelor pe mărfuri au fost încheiate 81 de contracte DEOIL_LSC pe scadenţa septembrie. Cotaţia barilului de petrol a scăzut cu 0,30%, la 101,93 dolari.

De-a lungul săptămânii, jucătorii futures au încheiat, per total, numai 3715 contracte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS