SIBEXCreşterea petrolului poate aduce mai mult optimism pe pieţe

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

După scăderea amplă de miercuri, cotaţia futures a Dow Jones a dat semne de revenire în penultima şedinţă din ianuarie. La jumătatea zilei, DEDJIA 16C (scadenţa martie) se cifra la 15.980 puncte, în urcare cu 80 de puncte comparativ cu nivelul la care a închis în ziua anterioară. Raportat la "start of day price" (1), calculat de ATHEXClear la 15.590 de puncte, se observa o depreciere uşoară de 10 puncte. Lichiditatea era redusă, datele de la ora 17.15 indicând 16 contracte pe produsul în discuţie. Şi la NYSE evoluţia era una pozitivă, în contextul aprecierii cu aproape 6 procente a cotaţiilor petrolului, după ce oficiali ai Rusiei au decis să discute cu ţările membre ale OPEC şi cu Arabia Saudită despre reducerea producţiei pentru stimularea preţurilor. Investitorii sunt totodată, sensibili şi la politica FED, care a menţinut neschimbată dobânda de referinţă şi a declarat că "monitorizează cu atenţie" economia globală, menţinându-şi perspectivele optimiste asupra economiei SUA.

Pe piaţa sibiană se mai tranzacţiona şi derivatul pe cursul euro/dolar, pe scadenţa martie, numărul contractelor EUUSR 16C fiind de 12. Moneda unică era cotată la 1,0930 dolari, în minus cu 0,09% faţă de "start of day price" (1.0940), dar în urcare cu 0,05% comparativ cu închiderea de miercuri, evoluţie care nu era una foarte concludentă.

Se mai observa şi un singur contract pe derivatul care urmăreşte preţul petrolului, barilul fiind estimat pentru scadenţa martie la 34,50 dolari, după o apreciere de 6,67%.

În total, la jumătatea sesiunii de tranzacţionare, se înregistrau 29 de contracte futures, cu o valoare de 389.792 lei.

(1) "Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS