GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

SIBEXInteres modest pentru derivatele pe acţiunile SIF4 şi SIF5, în pofida creşterilor

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Prima jumătate din şedinţa de la debut săptămână de pe piaţa Sibex a fost una neconvingătore, ritmul plasamentelor fiind scăzut. La ora 17.00, totalul contractelor încheiate se situa uşor peste 500. Valoarea tranzacţiilor se cifra la aproape 6 milioane lei. Cotaţiile derivatelor evoluau mixt. Se remarca o tendinţă destul de bună de apreciere pentru cotaţiile derivatelor pe acţiuni autohtone, produse care, din 3 ianuarie, beneficiază de un program prelungit de tranzacţionare (până la ora 18.30). Aprecierile nu atrăgeau după sine şi un volum pe măsură, până la ora 17.00 interesul fiind mai degrabă modest. Dintre contractele pe acţiuni, cele pe titlurile SIF5 s-au tranzacţionat pentru scadenţele martie şi iunie anul curent, atrăgând câte 51 şi 20 de contracte. Cotaţia DESIF5 martie creştea cu 2%, la 2,04 lei/titlu, iar cotaţia DESIF5 iunie valora 2,08 lei/acţiune, în creştere cu 1,96%. A mai fost tranzacţionat si simbolul DESIF4 martie, cu un volum mic de 24 contracte, date valabile cu o oră şi jumătate înaintea închiderii. Cotaţia DESIF4 valora 0,9430 lei, preţ în urcare cu 4,34%.

Dintre produsele externe tranzacţionate, cel mai des s-au plasat ordine pe derivatul care are la bază evoluţia indicelui american Dow Jones. Numărul contractelor DEDJIA_RON era de 218 pe scadenţa martie, iar cotaţia scădea cu 11 puncte, la 16.367 puncte. Evoluţia preţului era una care urmărea direcţia de pe piaţa americană, unde cotaţiile indicilor scădeau, în contextul în care investitorii evaluau perspectivele în ceea ce priveşte creşterea economiei şi câştigurile companiilor, după ce indicele Standard & Poor's 500 a înregistrat anul trecut cel mai important "raliu" de mai mult de un deceniu.

Pentru perechea valutară euro/dolar se observau 87 de contracte pe scadenţa martie. Euro se deprecia cu 0,05% faţă de dolar şi era estimat la 1,36570 USD. Şi evoluţia externă a perechii euro/dolar era una uşor favorabilă monedei americane, care se deprecia, în schimb, faţă de yenul japonez. La Sibex, pentru scadenţa iunie, se înregistrau 17 contracte euro/dolar, iar evoluţia era una diferită faţă de termenul scurt, euro apreciindu-se cu 0,11%, la 1,36650 USD.

De pe segmentul derivate pe mărfuri s-a pariat destul de timid pe aur şi pe preţul petrolului. La ora 17.00 se observau 20 de contracte DEOIL_LSC pe scadenţa februarie, iar barilul scădea cu 0,44%, la 92,19 dolari.

Notă: Articol realizat confom datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS