SIBEXPreţul futures al euro, din nou sub 1,06 dolari

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

După volumul consistent consemnat în prima şedinţă a lunii, "tăcerea" a revenit rapid pe segmentul ATS administrat de Sibex, unde în sesiunea de joi 3.12, cu jumătate de oră înaintea închiderii (1) nu se înregistra nicio tranzacţie. Această practică este însă una obişnuită la bursa sibiană, unde zilele cu schimburi ample pe piaţa spot sunt generate doar de mişcările în acţionariatul societăţilor şi nu de un interes real al investitorilor de pe piaţă.

Pe piaţa derivatelor sesiunea se prezenta, după şapte ore şi jumătate de la deschidere, mai bine decât cele mai multe dintre şedinţele din noiembrie. Conform datelor de la ora 17.30, se înregistrau 38 de contracte, cu o valoare de 618.227 lei. Datele culese la ora menţionată indicau 25 de contracte pe derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones pe scadenţa din această lună. DEDJIA 15L era cotat la 17.731 de puncte, în scădere cu numai 11 puncte faţă de "start of day price"(2), calculat de ATHEXClear la 17.745 de puncte. Raportat la închiderea din şedinţa anterioară, deprecierea era mai ceva mai mare, cifrându-se la 39 de puncte.

Se mai tranzacţiona timid şi pe cursul de schimb euro/dolar, atât pe ultima scadenţa din acest an cât şi pe martie 2016. Pentru decembrie se consemnau 6 contracte, iar moneda unică cobora din nou sub pragul de 1,06 USD, fiind estimată la 1,0595 dolari, preţ cu 0,24% în scădere faţă de "start of day price", calculat de ATHEXClear la 1,0620 USD. Faţă de cotaţia de la închiderea de miercuri euro pierdea 0,30%. Situaţia era una diferită pe scadenţa martie 2015, pentru care euro creştea cu 0,12% faţă de "start of day price" (1,0704 USD), valorând 1,0717 dolari.

(1) Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

(2) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS