SIEGFRIED MUREŞAN: "Am votat în Parlamentul European pentru creşterea bugetului multianual al UE după 2020"

V.D.
Politică /

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Legislativul european a propus creşterea contribuţiilor financiare ale statelor membre post-2020, de la 1,08% din Venitul Naţional Brut (VNB), cât sunt în prezent, la 1,3% din VNB.

Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, a declarat după votul de astăzi privind Poziţia Parlamentului European asupra viitorului Cadrul Financiar Multianual (CFM) al UE: "Uniunea Europeană (UE) are nevoie de un buget mai mare pentru a face faţă noilor provocări cu care se confruntă, precum nevoia de investiţii în cercetare şi inovare şi provocările de securitate. De aceea, am votat în Parlamentul European pentru creşterea bugetului multianual al UE după 2020".

"Oamenii aşteaptă de la Uniunea Europeană să facă mai mult şi să răspundă mai eficient la noile provocări cu care se confruntă Europa. Dar, pentru a răspunde la aceste noi provocări, este nevoie şi de alocări bugetare adecvate, care se pot face fie prin tăierea finanţării celorlalte politici ale UE, în special a politicilor de investiţii, fie prin creşterea bugetului european. Consider că politicile de investiţii ale UE, Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, trebuie să rămână la acelaşi nivel de finanţare; susţin răspicat acest lucru gândindu-mă că sunt în continuare state membre, precum România, care au nevoie de fondurile europene de coeziune şi agricole pentru a putea reduce decalajul economic faţă de celelalte state membre. De aceea, am votat astăzi poziţia Parlamentului European asupra viitorului Cadru Financiar Multianual al UE post-2020, în care cerem ca, în propunerea de regulament privind noul CFM post-2020 pe care o va înainta în data de 2 mai, Comisia Europeană să crească bugetul multianual al Uniunii", a mai declarat deputatul european Siegfried Mureşan după votul din Parlamentul European.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită