Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

SIEGFRIED MUREŞAN:"Guvernul Dăncilă - Teodorovici ignoră recomandările UE"

M.I.
Politică /

"Guvernul Dăncilă - Teodorovici ignoră recomandările UE"

Europarlamentarul Siegfried Mureşan afirmă că scrisoarea transmisă Consiliului UE de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, pe tema măsurilor economice ale Guvernului, "nu a convins pe nimeni".

Siegfried Mureşan afirmă într-o postare pe Facebook: "Scrisoarea lui Teodorovici nu a convins pe nimeni. Consiliul Miniştrilor de Finanţe ai UE a cerut ieri Guvernului PSD - ALDE, pentru a patra oară, să se încadreze în ţinta de deficit. Guvernul Dăncilă - Teodorovici ignoră recomandările UE şi ne îndreaptă spre criză. Consiliul a transmis trei recomandări Guvernului României, în iunie 2017, decembrie 2017 şi iunie 2018, în care solicita măsuri pentru încadrarea în ţinta de deficit după ce măsurile populiste ale PSD - ALDE au crescut deficitul şi datoria publică. Niciuna dintre recomandări nu a fost luată în serios de Guvernele PSD - ALDE care au continuat să crească deficitul bugetar şi să se împrumute în numele românilor pentru a acoperi găurile din buget".

El susţine că ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a încercat să-i convingă pe colegii din Consiliul UE că situaţia nu e aşa de rea şi că Guvernul Dăncilă merge în direcţia bună, printr-o scrisoare trimisă în luna octombrie, în care prezenta măsurile luate şi, în plus, propunea îngheţarea salariilor în sectorul bugetar pentru ca Guvernul să se încadreze în ţinta de deficit în 2019.

"Epistola lui Teodorovici nu a convins, însă, pe nimeni. Concluziile şedinţei ECOFIN de ieri, la care a fost prezent şi Teodorovici, sunt clare şi dure: Guvernul nu a ţinut cont nici a treia oară de recomandările Consiliului. Ca atare, sunt necesare acţiuni urgente. Consiliul recomandă ca rata nominală de creştere a cheltuielilor publice nete primare să nu depăşească 4,5% în 2019 pentru a se încadra în ţinta de deficit. Guvernul Dăncilă, însă, nu poate să se încadreze în ţinta de deficit fără măsuri drastice pentru că a cheltuit banii din buget", afirmă Mureşan.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS