"Siemens" îşi va lista divizia de echipamente medicale în primul semestru din 2018

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Siemens" îşi va lista divizia de echipamente medicale în primul semestru din 2018

Grupul german de inginerie "Siemens" AG intenţionează să lanseze în primul ExxonMobil din Bakusemestru din 2018, la Bursa din Frankfurt, oferta publică iniţială a diviziei sale de echipamente medicale "Healthineers", oferindu-le investitorilor acţiuni existente, conform Reuters.

Listarea producătorului de echipamente medicale de imagistică şi diagnoză ar urma să evalueze afacerea la aproximativ 40 de miliarde de euro (50 de miliarde de dolari) şi, probabil, va fi cea mai mare ofertă publică iniţială din Germania de după privatizarea "Deutsche Telekom" AG, în 1996.

"Siemens Healthineers este acum pregătită pentru debutul său pe piaţă", a afirmat Michael Sen, preşedintele board-ului de supraveghere al "Healthineers", membru şi în conducerea "Siemens".

Compania a precizat că intenţionează să listeze o participaţie minoritară "semnificativă" din "Healthineers", fără să specifice numărul de acţiuni ce vor fi oferite.

Conform unor surse citate de Reuters, "Siemens" va vinde maximum 20% din "Healthineers", iar banii obţinuţi vor ajunge la "Siemens", nu la subsidiara "Healthineers".

Băncile de investiţii "Goldman Sachs", "Deutsche Bank" şi "JPMorgan Chase & Co." organizează listarea, ajutate de "BNP Paribas", "BofA Merrill Lynch", "Citigroup" şi UBS.

De administrarea ofertei se mai ocupă "Berenberg", "Commerzbank", HSBC, "Jefferies", "Nordea", RBC şi "UniCredit".

Sursele afirmă că "Siemens" nu are nevoie urgentă de lichidităţi, iar maximizarea sumelor rezultate de pe urma listării "Healthineers" nu este un obiectiv ţintă al ofertei.

După listare, "Healthineers", care concurează cu diviziile de profil ale "Philips" (Olanda) şi "General Electric" (SUA), vrea să ofere un dividend de 50-60% din profitul său net, conform anunţului făcut de "Siemens".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS