GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

SIF Moldova a revenit în pragul legal la SIF Muntenia şi SIF Oltenia

DIANA FLOREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF Moldova a revenit în pragul legal la SIF Muntenia şi SIF Oltenia

SIF Banat-Crişana a renunţat la 0,0283% din SIF Muntenia 

SIF2 Moldova şi persoanele cu care acţionează concertat şi-au redus deţinerile la SIF5 Oltenia şi SIF4 Muntenia, astfel încât să se încadreze în pragul legal de 5%.

Similar a procedat şi SIF1 Banat Crişana, care a vândut 0,0283% din acţiunile SIF Muntenia, pentru a reveni sub pragul de 5%.

În luna aprilie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit faptul că SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, Ion Stancu, Najib El Lakis, Dănuţ Buzatu şi Mariana Dinu acţionează concertat în cadrul SIF Muntenia (SIF4), deţinând 5,028180% din capitalul social al acestei societăţi, motiv pentru care a decis să le suspende dreptul de vot pentru surplusul de 0,028180% până la reducerea participaţiei concertate la cel mult 5%.

De asemenea, ASF a stabilit că SIF Moldova împreună cu Costel Ceocea, Claudiu Doroş şi Cătălin Iancu deţine 5,019791% din acţiunile SIF Muntenia, depăşind astfel limita de 5% din capitalul social al SIF4, prevăzută de legea 297/2004 privind piaţa de capital.

Înainte de AGA de la SIF Oltenia, Autoritatea a identificat trei grupuri concertate, care au depăşit deţinerea legală de 5%, respectiv SIF Banat Crişana, SIF Moldova şi ING.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS