Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

SIF Moldova vrea pedepsirea administratorilor care au delistat "Alimentara"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF Moldova vrea pedepsirea administratorilor care au delistat "Alimentara"

Tribunalul Cluj a aprobat cererea SIF Moldova să convoace Adunarea Generală la "Alimentara" SA pentru tragerea în răspundere a administratorilor care au funcţionat în perioada în care s-au efectuat demersurile în vederea retragerii de la tranzacţionare a societăţii de pe Piaţa Rasdaq, pentru prejudiciile cauzate societăţii şi acţionarilor ca urmare a retragerii în mod nelegal de la tranzacţionare a acţiunilor emise.

SIF Moldova a anunţat, ieri, că va comunica prin Convocator detaliile legate de AGA.

În luna iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în premieră, ca o firmă delistată în urmă cu mai mulţi ani să reintre la tranzacţionare pe piaţa Rasdaq, după ce decizia AGA privind delistarea a fost anulată în instanţă.

Într-o AGA derulată în 2004 la Alimentara, cu majoritate de voturi s-a luat decizia delistării societăţii imobiliare, însă retragerea de la tranzacţionare s-a realizat abia în 2006. Decizia AGA a fost contestată în instanţă de SIF Moldova, care deţine 18,35% din acţiuni.

La momentul retragerii de la tranzacţionare, firma Minerva, controlată indirect de omul de afaceri Aurel Munteanu, deţinea 67% din acţiunile Alimentara.

Decizia Autorităţii a venit după ce hotărârea AGA din 2004 privind delistarea a fost anulată definitiv şi irevocabil şi că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit anularea actelor emise de fosta Comisie Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) prin care a fost permisă delistarea firmei Alimentara.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Laudabil modul in care SIF2 si-a aparat interesele la aceasta societate. Imi permit sa-i atentionez in legatura cu ATLAS GALATI, unde , desi are un administrator in CA , societatea a fost devalizata in mod grosolan (vile, camine, utilaje ,autocare , masini de lux) in timp ce actionarii mici nu s-au ales cu nimic si in consecinta , pretul s-a prabusit de la 0,5 la 0,03!. Ba mai mult, ca sa-i puna capac si s-o scoata de sub controlul administratorilor, au solicitat prin conducerea societatii intrarea in INSOLVENTA desi are active de 20 milioane de euro. Datoria este sub 1 milion.aNTERIOR AU AVUT DOUA TENTATIVE DE DIVIZARE SI DE TRANSFER A ACTIVELOR PRINCIPALE CATRE O ALTA SOCIETATE ADMINISTRATA DE UN SRL AL ACTONARULUI MAJORITAR IN CARE ATLK SA AIBA DOAR 14%. Daca li s-a solicitat transparenta si justificari au renuntat si au recurs la strategia insolventei. Singura care ar mai putea face ceva acolo este SIF2, dar e putin probabil avand in vedere ca actionarul majoritar care a primit pe linie politica de la Iliescu la un pret de nimic pachetul majoritar, provine dintre functionarii SIF2! Sigur mai are prieteni acolo. Poate se sesizeaza CINEVA

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat