GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

SIF Muntenia vinde participaţia din cadrul Lafarge Agregate şi Betoane

E.D.
Piaţa de Capital /

Un pachet de 10,3% din titlurile Lafarge Agregate şi Betoane (Simbol AGEM) a fost tranzacţionat ieri pe platforma Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti, ceea ce reprezintă întreaga participaţie pe care o are SIF Muntenia (Simbol SIF4) în societate.

Compania este controlată de Lafarge Ciment România, cu 84,6% din titluri, iar principalul acţionar minoritar este SIF Muntenia, cu 10,319%.

Tranzacţia, ce vizează 619.140 acţiuni a fost realizată la un preţ de 9,08 lei pe titlu, cu 81% peste cotaţiile din piaţă, iar valoarea operaţiunii a fost de 5,62 milioane lei (1,28 milioane euro).

La preţul la care a fost efectuată tranzacţia, capitalizarea de piaţă a companiei este evaluată la 54,47 milioane lei (12,4 milioane euro).

Operaţiunile din România ale producătorului francez de ciment Lafarge sunt propuse pentru vânzare, alături de active din mai multe ţări, în cadrul procesului de fuziune cu Holcim, astfel încât cele două companii să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare pentru fuziunea celor două grupuri, au anunţat, chiar astăzi, într-un comunicat, cele două companii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS