Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

SIF Oltenia a dat 3,4 milioane euro pentru 14% din "Argus"

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF Oltenia a cumpărat, vineri, un pachet de 14,04% din "Argus" Constanţa (UARG), pentru suma de 15,07 milioane lei (3,4 milioane euro).

Potrivit surselor din piaţă, vânzător ar fi fondul "Business Capital for Romania Opportunity Cooperatief", controlat de grupul austriac Erste şi de omul de afaceri Florin Pogonaru.

Astfel, tranzacţia pare să facă parte din mişcarea de "partaj" dintre Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia, şi Florin Pogonaru, care au intrat în conflict, la începutul acestui an, din cauza pachetului de 6% din BCR deţinut de SIF5.

SIF Oltenia deţinea, înaintea tranzacţiei anunţate vineri, 55,89% din acţiunile Argus, astfel că a ajuns, la o participaţie de 69,93%.

Tot vineri a avut loc un "deal" cu 10,36 milioane acţiuni ale SIF Oltenia (1,78% din capitalul social), cifrat la 18,6 milioane lei.

Schimbul are loc, după ce, la începutul săptămânii trecute, un pachet de 4,82% din SIF5 fusese transferat prin trei "deal"-uri. Voci din piaţă au comentat, atunci, că fondul "Business Capital for Romania Opportunity Cooperatief" ar putea fi vânzătorul acţiunilor, întrucât pachetul era similar deţinerii acestuia.

Tudor Ciurezu şi Florin Pogonaru au avut, lung timp, o relaţie apropiată. SIF Oltenia şi fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity Fund au colaborat în înlăturarea omului de afaceri Cătălin Chelu de la Argus Constanţa.

În luna iunie a anului trecut, SIF5 şi Business Capital for Romania Opportunity Fund au cumpărat 46,4% din acţiunile Argus deţinute indirect de omul de afaceri Cătălin Chelu, după ce se luptaseră luni bune cu acesta în instanţă.

În luna septembrie a anului trecut, SIF Oltenia a lansat o ofertă publică de preluare a "Argus", la finalul căreia a achiziţionat doar 0,06% din companie, deşi viza 44,3%.

Argus Constanţa a încheiat primul trimestru cu o cifră de afaceri de 27,2 milioane lei (6 milioane euro), aproape dublă faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut.

Argus a înregistrat în primul trimestru din acest an pierderi de 111.000 de lei, cu mult mai reduse faţă de rezultatul negativ de 4,5 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat