Gala BURSA 2018

SIF Oltenia a mai luat 15,69% din "Argus"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Update 10:05 Business Capital a raportat vânzarea a 15,69% din acţiunile Argus 

Fondul "Business Capital for Romania Opportunity Cooperatief" a raportat astăzi tranzacţia prin care a vândut către SIF Oltenia (SIF5) 15,69% din titlurile Argus (UARG) pentru suma de 16,84 milioane lei (3,74 milioane euro), trasmite un raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti.

---

SIF Oltenia a achitiţionat, ieri, un pachet de 15,69% din "Argus" (UARG), pentru suma de 16,84 milioane lei (3,74 milioane euro), după ce, în luna mai, a dat alte 3,4 milioane de euro pentru un pachet de 14,04%.

În total, tranzacţiile echivalează cu deţinerea pe care o avea fondul "Business Capital for Romania Opportunity Cooperatief", controlat de grupul austriac Erste şi de omul de afaceri Florin Pogonaru. Acesta nu a raportat, încă, în piaţă vânzări.

SIF Oltenia deţinea, înaintea tranzacţiei din mai, 55,89% din acţiunile Argus, astfel că a ajuns, la o participaţie de 85,62%.

În luna iunie a anului trecut, SIF5 şi Business Capital for Romania Opportunity Fund au cumpărat 46,4% din acţiunile Argus deţinute indirect de omul de afaceri Cătălin Chelu, după ce se luptaseră luni bune cu acesta în instanţă.

În luna septembrie a anului trecut, SIF Oltenia a lansat o ofertă publică de preluare a "Argus", la finalul căreia a achiziţionat doar 0,06% din companie, deşi viza 44,3%.

Argus Constanţa a încheiat primul trimestru cu o cifră de afaceri de 27,2 milioane lei (6 milioane euro), aproape dublă faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut.

Argus a înregistrat în primul trimestru din acest an pierderi de 111.000 de lei, cu mult mai reduse faţă de rezultatul negativ de 4,5 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită