Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

SIF Oltenia a mai luat 15,69% din "Argus"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Update 10:05 Business Capital a raportat vânzarea a 15,69% din acţiunile Argus 

Fondul "Business Capital for Romania Opportunity Cooperatief" a raportat astăzi tranzacţia prin care a vândut către SIF Oltenia (SIF5) 15,69% din titlurile Argus (UARG) pentru suma de 16,84 milioane lei (3,74 milioane euro), trasmite un raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti.

---

SIF Oltenia a achitiţionat, ieri, un pachet de 15,69% din "Argus" (UARG), pentru suma de 16,84 milioane lei (3,74 milioane euro), după ce, în luna mai, a dat alte 3,4 milioane de euro pentru un pachet de 14,04%.

În total, tranzacţiile echivalează cu deţinerea pe care o avea fondul "Business Capital for Romania Opportunity Cooperatief", controlat de grupul austriac Erste şi de omul de afaceri Florin Pogonaru. Acesta nu a raportat, încă, în piaţă vânzări.

SIF Oltenia deţinea, înaintea tranzacţiei din mai, 55,89% din acţiunile Argus, astfel că a ajuns, la o participaţie de 85,62%.

În luna iunie a anului trecut, SIF5 şi Business Capital for Romania Opportunity Fund au cumpărat 46,4% din acţiunile Argus deţinute indirect de omul de afaceri Cătălin Chelu, după ce se luptaseră luni bune cu acesta în instanţă.

În luna septembrie a anului trecut, SIF Oltenia a lansat o ofertă publică de preluare a "Argus", la finalul căreia a achiziţionat doar 0,06% din companie, deşi viza 44,3%.

Argus Constanţa a încheiat primul trimestru cu o cifră de afaceri de 27,2 milioane lei (6 milioane euro), aproape dublă faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut.

Argus a înregistrat în primul trimestru din acest an pierderi de 111.000 de lei, cu mult mai reduse faţă de rezultatul negativ de 4,5 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat