Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

SIF Oltenia, în atenţia investitorilor, înainte de AGA

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Reflectoarele sunt pe SIF5 Oltenia, pe măsură ce se apropie Adunarea Generală care urmează să decidă dacă acţionarii vor lua sau nu dividende din profitul de anul trecut (28 iulie), iar în acţionariat au loc schimburi de pachete semnificative.

Ieri, a fost realizat un "deal" cu 0,7% din acţiunile SIF5, pentru 7,38 milioane de lei (1,64 milioane de euro), la preţul de 1,8 lei/unitate, în urcare cu 2,86% faţă de cotaţia de referinţă.

Schimburi asemănătoare au mai avut loc şi pe 14 iulie, când s-a transferat un pachet de 0,94% din capitalul societăţii, pentru 10,725 milioane lei (2,42 milioane euro), dar şi pe 3 iulie, când a fost tranzacţionat 2,37% din SIF5, pentru 26,8 milioane lei (6 milioane euro).

Cumpărătorii din tranzacţiile efectuate după 27 iunie nu vor putea vota la AGA din 28 -29 iulie. Data de înregistrare propusă este 14 august (asupra acţionarilor înregistraţi la acea dată se vor răsfrânge deciziile AGA).

SIF Oltenia a pus pe masă două variante pentru repartizarea profitului de anul trecut - dividend de 0,16 lei/acţiune sau păstrarea întregului câştig, de 130 milioane lei, în companie.

La AGA din aprilie, acţionarii nu au decis distribuirea profitului. Atunci, nici propunerea Consiliului de Administraţie (0,16 lei/acţiune), nici cea înaintată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu şi fondurile ING (0,21 lei/acţiune) nu au întrunit voturile necesare aprobării.

Acţionarii SIF Oltenia trebuie să mai aleagă, în AGA, trei administratori definitivi pe locurile rămase vacante, după demisiile administratorilor consideraţi apropiaţi ai lui Florin Pogonaru.

La începutul anului, Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5, şi Florin Pogonaru au intrat în conflict din cauza pachetului de 6% din BCR, deţinut de SIF Oltenia.

SIF Oltenia a obţinut în primul semestru al acestui an un profit de 60,1 milioane de lei, în scădere cu o treime de la 90,5 milioane de lei în primul semestru din 2013.

SIF Oltenia a înregistrat anul trecut un profit net de 130 de milioane de lei, în urcare cu 47% de la 88,4 milioane de lei în anul precedent.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat