Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

SIF Oltenia propune din nou dividendul

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF Oltenia propune din nou dividendul

Tudor Ciurezu ar merge pe varianta din aprilie 

Update 16:53 SIF5 Oltenia propune două variante de dividende 

Consiliul de Administraţie al fondului SIF5 Oltenia convoacă, în data de 28 iulie, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor unde va propune două variante de dividend, unul de 0,16 lei brut/acţiune şi încă unul de 0 lei, transmite un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Într-o variantă propusă, CA al SIF5 propune repartizarea de 37,17 milioane lei pentru surse proprii de finanţare şi 92,8 milioane lei pentru dividende, ce asigură un dividend de 0,16 lei brut/acţiune.

Plata se va face începând cu 1 octombrie.

Varianta a doua prevede distribuirea de 130 milioane lei pentru surse proprii de finanţare şi 0 lei dividende.

---

Update 16:00 Actiunile SIF 5 Oltenia au fost suspendate

Acţiunile SIF5 Oltenia au fost suspendate astăzi de la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unei informări de pe Bursă.

Tranzacţionarea a fost suspendată la ora 15:47.

---

Conducerea SIF5 Oltenia discută, astăzi, despre propunerea de dividend pentru 2013 şi despre convocarea Adunării generale a acţionarilor, aşa cum a dispus Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Potrivit unor surse din piaţă, preşedintele SIF5 Oltenia, Tudor Ciurezu ar dori să păstreze propunerea de 0,16 lei/acţiune făcută pentru AGA din aprilie, unde acţionarii nu au decis distribuirea profitului.

Atunci, nici propunerea Consiliului de Administraţie, nici cea înaintată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu şi fondurile ING (0,21 lei/acţiune) nu au întrunit voturile necesare aprobării.

Voci din piaţă spun că, deşi din punct de vedere al societăţii ar fi mai bine să fie acordat un dividend mai mic, ar fi de bun simţ ca administratorii să îşi menţină propunerea iniţială. Consiliul are însă trei membri noi, aşa că rămâne de văzut care va fi noul dividend prezentat acţionarilor.

Rezultatul neobişnuit al AGA de la SIF Oltenia a fost efectul conflictului anterior dintre Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5, şi omul de afaceri Florin Pogonaru.

În luna februarie, în public, preşedintele SIF5 a purtat o controversă cu Ana Bobircă, colega sa din Consiliul de Administraţie. Mărul discordiei ar fi fost pachetul de 6% din BCR, deţinut de SIF Oltenia.

Ana Bobircă şi alţi doi administratori SIF Oltenia, consideraţi apropiaţi ai lui Florin Pogonaru, au demisionat, pe 28 martie, iar, după demisii, ASF a cerut SIF Oltenia să convoace acţionarii pentru alegerea a trei membri în Consiliul de Administraţie (CA).

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Dividendul

    va fi distribuit catre CELE 2 BUZURARE DIN FATZA PRECUM SI CELE 2 BUZUNARE DIN SPATE

    ALE LUI bILTEANU 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat