Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

SIF Oltenia propune un dividend de 0,16 lei/acţiune

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF Oltenia propune un dividend de 0,16 lei/acţiune

Conducerea SIF5 Oltenia propune acţionarilor un dividend brut de 0,16 lei/acţiune, ceea ce reprezintă 71,40% din profitul net, potrivit convocatorului Adunării generale a Acţionarilor pentru 28 aprilie, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Societatea a înregistrat, anul trecut, un profit net de 130 milioane de lei, în creştere cu 47% faţă de finele lui 2012, când s-a cifrat la 88 milioane de lei.

În comunicatul privind rezultatele financiare, oficialii SIF Oltenia au precizat: "În cursul anului 2013 s-a menţinut ca obiectiv strategic restructurarea portofoliului, în scopul obţinerii unui portofoliu lichid, având la bază un nucleu de societăţi atractive, reprezentative pentru economia naţională. Valoarea de piaţă a portofoliului de plasamente este de 1.683.968.797 lei, în creştere cu 13,07% faţă de finele lui 2012".

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia a avut loc, vineri, în contextul în care, între administratori, au apărut disensiuni, care au culminat, la finalul lunii trecute, cu un schimb de replici dure între preşedintele Tudor Ciurezu şi Ana Bobircă, membru CA care, la alegeri, a fost susţinută de fondul "Business Capital for Romania Opportunity Fund" (controlat de BCR şi Florin Pogonaru).

Tudor Ciurezu a susţinut că Ana Bobircă nu ar fi avut mandat să reprezinte SIF Oltenia, în cadrul unor întâlniri cu investitorii, una dintre ele la New York, şi s-a dezis de informaţiile care ar fi fost transmise de aceasta, precum faptul că SIF-ul urmează să îşi mute sediul la Bucureşti, că ar urma o propunere de dividend între 60 şi 90% sau faptul că au loc negocieri privind structura "deal"-ului de vânzare a pachetului de 6% din BCR.

Preşedintele SIF5 a mai precizat că astfel de informaţii erau de natură să manipuleze cotaţia acţiunilor.

Ana Bobircă a replicat că acuzaţiile lui Tudor Ciurezu sunt complet nefondate şi lipsite de orice temei faptic sau juridic.

Se pare că administratorii SIF Oltenia au decis să nu discute, vineri, despre afirmaţiile transmise de Ana Bobircă şi s-au rezumat la convocarea Adunării Generale a Acţionarilor de bilanţ, când va fi decisă şi strategia pentru 2014.

Pe fondul acestor neînţelegeri din Consiliu, joia trecută, a avut loc un schimb negociat cu 1,9% din capitalul SIF5 "Oltenia", în valoare de 22 de milioane lei. Preţul a fost de 1,95 lei/acţiune, cu 0,57% peste cotaţia de referinţă.

Totodată, la finalul lunii trecute, au mai avut loc patru "deal"-uri care cumulează 3% din capitalul SIF5 Oltenia. Schimburile negociate au însumat 34,8 milioane de lei, preţul fiind de 2 lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu e bine. Iar ne ameteste Ciurezu cu 10 bani, dupa ce a vandut aproape toate actiunile de la BRD si TLV, dar tine cu dintii de cele de la BCR ca sa nu piarda locul di Consiliul de supravegere. Un dobitoc, ce-si face analiza de rentabilitate numai pentru propriul castig.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat