Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

SIF TRANSILVANIA:Frăţilă cere AGA pentru un nou Consiliu de Supraveghere şi remuneraţii mai mici

E.D.
Piaţa de Capital /

Constantin Frăţilă, acţionar şi membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3), solicită convocarea AGA pentru alegerea unui nou Consiliu, prin metoda votului cumulativ, dar şi pentru scăderea remuneraţiilor, transmite un comunicat remis astăzi BVB.

Solicitarea de convocare AGA a fost transmisă miercuri de Constantin Frăţilă, care deţine 3,999% din acţiunile SIF Transilvania, fiica sa Maria Alexandra Frăţilă, cu 1% din acţiuni şi o apropiată a fostului arbitru, Alexe Gabriela, care deţine 0,021% din titluri.

Ordinea de zi propusă de Frăţilă cuprinde alegerea Consiliului de Supraveghere (CS) al SIF Transilvania prin metoda votului cumulativ, pentru un mandat de 4 ani, aprobarea drept criteriu de alegere a membrilor CS vârsta cea mai mică pentru candidaţii care obţin acelaşi număr de voturi cumulate exprimate de acelaşi număr de acţionari, precum şi aprobarea contractului de administrare pentru membrii Consiliului de Supraveghere, potrivit unui comunicat transmis, joi, de SIF Transilvania Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Fostul arbitru de fotbal vrea, totodată, să fie convocată şi o adunare generală extraordinară a acţionarilor pentru modificarea statutului SIF Transilvania.

O primă modificare vizează reducerea remuneraţiei lunare a membrilor Consiliului de Supraveghere de la 3 la 2 salarii medii brute la SIF Transilvania pentru fiecare membru, de la 4 la 2,5 salarii medii brute pentru vicepreşedinte şi de la 7 la 3 salarii medii brute pentru preşedinte. Frăţilă consideră, totodată, că nu trebuie acordate remuneraţii suplimentare pentru membrii Consiliului care fac parte din comitetele consultative. În prezent, remuneraţia suplimentară este de 10% din remuneraţia lunară.

O altă propunere vizează şi banii pe care îi încasează membrii Directoratului. Remuneraţia lunară a preşedintelui Directoratului ar urma să fie plafonată la 5 salarii, de la 7 - 12 salarii brute în prezent, iar pentru ceilalţi membri la 3 salarii, de la un interval de 4 - 10 salarii brute în prezent.

Frăţilă solicită şi ridicarea dreptului şefilor şi angajaţilor SIF Transilvania de a încasa bonusuri suplimentare, inclusiv cotă parte din profit, dacă într-un an scad activul net sau capitalurile proprii ale companiei.

Fostul arbitru vrea şi eliminarea bonusurilor administratorilor şi directorilor companiilor unde SIF Transilvania este acţionar majoritar dacă scade activul net al societăţilor respective, iar dacă profitul aprobat în bugetul de venituri şi cheltuieli nu este realizat, şefii companiilor respective să fie demişi.

"Cererile de convocare a adunărilor generale ale acţionarilor se află în analiză, urmând ca decizia adoptată să fie comunicată pieţei", se arată la finalul comunicatului transmis de SIF Transilvania Bursei.

Acţiunile societăţii de investiţii financiare au încheiat şedinţa bursieră de joi în creştere cu 3,21%, la 0,3091 lei. În ultimele trei zile au fost tranzacţionate pachete mai mari de acţiuni SIF Transilvania, volumul de titluri rulate reprezentând aproape 1,9% din capitalul social actual al companiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019
Deleanu
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat