Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

SIF Transilvania nu a găsit cumpărători pentru pachetul majoritar de acţiuni COMCM scos la vânzare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF Transilvania (SIF3) nu a găsit cumpărători pentru pachetul de 56,72% din acţiunile COMCM Constanţa (CMCM) scos la vânzare printr-o ofertă publică, întrucât preţul cerut a fost cu aproximativ 25% peste cotaţiile la care titlurile firmei de construcţii au fost tranzacţionate pe piaţa Rasdaq.

SIF Transilvania a derulat în perioada 22 aprilie - 22 mai o ofertă prin care a scos la vânzare 56,72% din acţiunile COMCM, pentru care a cerut 33,5 milioane lei (7,6 milioane euro). SIF Transilvania a cerut un preţ de 0,2504 lei/titlu, în timp ce cotaţia acţiunilor a oscilat pe piaţa Rasdaq în imediata apropiere a nivelului de 0,2 lei pe rulaje foarte reduse.

Potrivit celor mai recente raportări, fostul arbitru din Divizia A de fotbal Constantin Frăţila deţine împreună cu familia 31,66% din acţiunile COMCM, iar SIF Transilvania controlează 56,72%.

Între Frăţilă şi SIF Transilvania au apărut în 2011 o serie de divergenţe privind controlul companiei Scut. Frăţilă susţinea atunci că deţine indirect controlul Scut, prin participaţia de la COMCM şi cea de la Scut.

Frăţilă şi SIF Transilvania au ajuns totuşi la o înţelegere în luna aprilie 2013, când fostul arbitru de fotbal a fost numit preşedinte CA la COMCM, informează Mediafax.

Pe site-ul companiei figurează două proiecte în lucru, respectiv blocuri locuinţe ieftine pentru tineri - etapa IV - blocurile 14 şi 15 (proiect al Primăriei Constanţa - n.r.) şi extindere complex cazare - COMCM - Scut.

Firma a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 21 milioane lei, faţă de 20,3 milioane lei în anul 2012. Pe de altă parte, profitul net a scăzut la puţin peste 1 milion de lei, faţă de 2,8 milioane lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019
Deleanu
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat