Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

SIF Transilvania, profit net de peste 16,5 ori mai mic

V.B.
Piaţa de Capital /

Profitul net al SIF Transilvania (SIF3) a scăzut de peste 16,5 ori în primul semestru din acest an, ajungând la 8,473 milioane lei, de la 140,328 milioane lei în perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile totale din activitatea curentă s-au diminuat şi ele, de peste 11,18 ori, de la 215,467 milioane lei în S1 2013 la 19,266 milioane lei în S1 2014. Declinul a fost cauzat, în principal, de scăderea veniturilor realizate de investiţii financiare cedate şi de cea a veniturilor din provizioane. Rata rentabilităţii veniturilor (marja profitului brut) este, la 30 iunie 2014, de 43,98% din totalul veniturilor.

Tot în intervalul menţionat, societatea a reuşit să îşi micşoreze de aproape 5 ori cheltuielile totale din activitatea curentă, de la 52,039 la 10,792 milioane lei. Principala scădere a cheltuielilor s-a înregistrat la cele financiare şi la cele cu personalul.

"Principalele eforturi în semestrul I 2014 au vizat restructurarea portofoliului de acţiuni, prin continuarea programelor de listare pe piaţa organizată, optimizarea sistemelor de administrare şi control şi accelerarea acţiunilor de eficientizare a participaţiilor. Pentru asigurarea sumelor de finanţare şi optimizarea structurii portofoliului, au fost intensificate eforturile de valorificare a participaţiilor slab lichide sau nelichide din portofoliu. Fundamentele de natură investiţională şi de restructurare a portofoliului reprezintă baza realizării, până la sfârşitul anului 2014, a prevederilor din bugetul de venituri şi cheltuieli şi a programului investiţional aprobat de acţionari", transmit reprezentanţii SIF3.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat