Gala BURSA 2018

SIF Transilvania, profit net de peste 16,5 ori mai mic

V.B.
Piaţa de Capital /

Profitul net al SIF Transilvania (SIF3) a scăzut de peste 16,5 ori în primul semestru din acest an, ajungând la 8,473 milioane lei, de la 140,328 milioane lei în perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile totale din activitatea curentă s-au diminuat şi ele, de peste 11,18 ori, de la 215,467 milioane lei în S1 2013 la 19,266 milioane lei în S1 2014. Declinul a fost cauzat, în principal, de scăderea veniturilor realizate de investiţii financiare cedate şi de cea a veniturilor din provizioane. Rata rentabilităţii veniturilor (marja profitului brut) este, la 30 iunie 2014, de 43,98% din totalul veniturilor.

Tot în intervalul menţionat, societatea a reuşit să îşi micşoreze de aproape 5 ori cheltuielile totale din activitatea curentă, de la 52,039 la 10,792 milioane lei. Principala scădere a cheltuielilor s-a înregistrat la cele financiare şi la cele cu personalul.

"Principalele eforturi în semestrul I 2014 au vizat restructurarea portofoliului de acţiuni, prin continuarea programelor de listare pe piaţa organizată, optimizarea sistemelor de administrare şi control şi accelerarea acţiunilor de eficientizare a participaţiilor. Pentru asigurarea sumelor de finanţare şi optimizarea structurii portofoliului, au fost intensificate eforturile de valorificare a participaţiilor slab lichide sau nelichide din portofoliu. Fundamentele de natură investiţională şi de restructurare a portofoliului reprezintă baza realizării, până la sfârşitul anului 2014, a prevederilor din bugetul de venituri şi cheltuieli şi a programului investiţional aprobat de acţionari", transmit reprezentanţii SIF3.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită