Gala BURSA 2018

SIF Transilvania se retrage din acţionariatul IAR Braşov

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF Transilvania (SIF3) se retrage din acţionariatul IAR Braşov (IARV), acceptând preţul de retragere 11,18 lei/titlu, din raportul de evaluare revizuit, întocmit de societatea Darian DRS, se arată într-un raport al societăţii de investiţii financiare remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul de 11,18 lei/acţiune, cel la care SIF Transilvania îşi va lichida deţinerea la IAR, este cu 26,75% mai mare faţă de cel de închidere al titlurilor IARV din data de 14 iunie, de 8,82 lei/unitate.

Astfel, SIF Transilvania va încasa aproape 6,71 milioane de lei, pentru cele 600.000 de acţiuni deţinute la IAR Braşov.

Iniţial, societatea de investiţii financiare respinsese preţul de 9,34 lei/acţiune, furnizat tot de Darian DRS şi a cerut refacerea raportului de reevaluare.

SIF Transilvania a solicitat retragerea din IAR Braşov în baza dreptului conferit de art. 134 din Legea societăţilor 31/1990 republicată, conform căruia acţionarii care nu au votat în favoarea unei hotărâri a adunării generale au dreptul de a se retrage din societate şi de a solicita cumpărarea acţiunilor lor de către societate, dacă respectiva hotărâre a adunării generale are ca obiect: a) schimbarea obiectului principal de activitate; b) mutarea sediului societăţii în străinătate; c) schimbarea formei societăţii; d) fuziunea sau divizarea societăţii.

La finalul anului trecut, acţionarii IAR Braşov au aprobat schimbarea obiectului principal de activitate al companiei, din "Repararea şi întreţinerea aeronavelor şi navelor spaţiale", în "Fabricarea de aeronave şi nave spaţiale".

"Schimbarea a fost determinată de creşterea semnificativă a ponderii activităţii de fabricaţie aeronave în totalul vânzărilor societăţii, în detrimentul celei de reparare şi întreţinere aeronave, care a devenit astfel activitate secundară", se menţionează într-un raport al IAR Braşov din luna februarie a acestui an.

Conform documentului, în urma solicitării SIF Transilvania de retragere din IAR Braşov, societatea va dobândi pachetul de titluri deţinut de SIF Transilvania, urmând ca AGA să decidă ce se va întâmpla cu aceste acţiuni.

În primul trimestru al acestui an, IAR Braşov a obţinut un profit net de 4,82 milioane de lei, în creştere cu 58,4% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului anterior, în contextul unei aprecieri a cifrei de afaceri cu 118,2%, până la valoarea de 40,1 milioane de lei.

Compania este controlată de Statul Român care, prin Ministerul Economiei, deţine 64,89% din capitalul social al IAR Braşov.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită