SIF Transilvania şi COMCM se contrazic din nou

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF Transilvania şi COMCM se contrazic din nou

SIF3 Transilvania a transmis că nu l-a propus pe Ion Mârleanu pentru funcţia de administrator provizoriu la COMCM Constanţa (COMCM), aşa cum precizaseră reprezentanţii companiei, într-un raport din 17 noiembrie.

"În realitate, Ion Mârleanu nu a fost, nu este şi nici nu putea fi propus de SIF Transilvania pentru funcţia de administrator provizoriu deoarece această persoană a acţionat şi acţionează contrar intereselor SIF Transilvania", se arată în comunicatul SIF3.

Reprezentanţii SIF3 informează că, pe 24 octombrie, au formulat o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva lui Ion Mârleanu, director general al COMCM, şi a membrilor Consiliului de Administraţie - Gabriela Alexa şi Maria Alexandra Frăţilă: "Obiectul acestei plângeri vizează activitatea desfăşurată de Alexe Gabriela, Frăţilă Maria şi Ion Mârleanu prin care au împiedicat exercitarea drepturilor acţionarului SIF Transilvania cu ocazia convocării şi desfăşurării adunării generale a acţionarilor din 7/8 septembrie 2014 (conţinutul convocatorului prin raportare la solicitările legale ale acţionarilor sau prezentarea de informaţii esenţiale privind punctele de pe ordinea de zi a adunării - candidaturi pentru funcţia de administrator sau ofertele pentru auditorul financiar), activitate aflată în strânsă legătură cu aprobarea de către cele trei persoane a înstrăinării, contrar intereselor societăţii, a participaţiei COMCM la SCUT SA, înstrăinare ce a generat pentru COMCM pierderi estimate la 6.000.000 lei".

Reprezentanţii COMCM au susţinut că Ion Mârleanu a fost numit director general al companiei, la începutul anului, de către Floriean Firu, reprezentantul SIF Transilvania.

De câteva luni, Constantin Frăţilă, care deţine, împreună cu apropiaţii, 5% din SIF3 şi care este unul dintre cei mai importanţi acţionari ai COMCM, este în conflict cu preşedintele executiv al SIF Transilvania, Mihai Fercală. Scandalul dintre cei doi, iscat în trecut din cauza controlului asupra SCUT Constanţa, a reînceput, după ce fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM, deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, domnia sa nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF3. Ulterior, acţionarii SIF3 au decis revocarea lui Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere SIF3.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Bai nea FERCALA , am citit raportul COMCM, scrie negru pe alb ca in C.A. a fost nominalizat de actualul C.A. tinand cont ca voi SIF-ul l-ati numit DIRECTOR GENERAL, ca tu bai FERCALICA nici nu aveai cum sa-l numesti provizoriu pentru ca nu ai atributiuni in acest sens.Asta asa ca eu oricum sunt angajat pe cale de pensionare de la COMCM, si oricum nu mai ai ce sa-mi faci cu slehta ta de incompetenti.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS