SIF-URILE SI FONDUL PROPRIETATEASteven van Groningen, susţinut de NN pentru un nou mandat în Comitetul Reprezentanţilor FP

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Steven van Groningen, susţinut de NN pentru un nou mandat în Comitetul Reprezentanţilor FP

Acţionarii Fondului Proprietatea vor alege, la Adunarea Generală din 14 februarie, noi membri în Comitetul Reprezentanţilor, în condiţiile expirării, în aprilie, a mandatelor lui Rupert Francis Healy, Piotr Rymaszewski şi Steven Cornelis Van Groningen.

Rupert Francis Healy este susţinut pentru un nou mandat de The Frontier Emerging Market Fund, Piotr Rymaszewski, de Manchester Securities Corp, iar Steven Cornelis Van Groningen, CEO-ul Raiffeisen Bank, de Fondul de Pensii Administrat Privat NN.

Pe lângă cei trei, candidaţii înscrişi la alegeri sunt Călin Andrei Huidu şi Florian Munteanu. Cei doi s-au autopropus.

Ceilalţi doi membri ai Comitetului Reprezentanţilor sunt Sorin - Mihai  Mîndruţescu, şeful Oracle, şi fostul ambasador american Mark Gitenstein, cu mandate până la 30 septembrie 2019.

Acţionarii vor decide, la AGA, şi aprobarea creşterii remuneraţiei brute lunare a fiecărui membru al Comitetului Reprezentanţilor la suma de 24.123 lei/lună, începând cu data de 1 ianuarie 2018.

În cursul anului 2016 au avut loc 13 şedinţe ale Comitetului Reprezentanţilor, dintre care şase telefonice.

Comitetul Reprezentanţilor este format din membri numiţi de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor ("AGOA") pentru un mandat de 3 ani, care se prelungeşte în mod automat la expirare până la următoarea şedinţă a AGOA. Membrii Comitetului Reprezentanţilor pot fi acţionari ai Fondului sau alte persoane desemnate de acţionari şi trebuie să aibă experienţa şi cunoştinţele corespunzătoare pentru a decide (dacă este necesar, cu ajutorul unui consultant independent) dacă tranzacţiile propuse de Administratorul Fondului, care necesită aprobarea Comitetului Reprezentanţilor, sunt realizate cu respectarea intereselor acţionarilor. Acesta are îndatoriri de diligenţă şi loialitate faţă de Fond, acţionând în interesul acţionarilor. Şedinţele Comitetului Reprezentanţilor au loc cel puţin trimestrial.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS