Sindicaliştii din administraţia publică vor organiza un nou protest, în data de 20 mai

Elena Deacu
Companii #Administraţie /

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală SED LEX anunţă că va organiza un miting de protest în Bucureşti, în data de 20 mai 2015, în intervalul orar 11.00 - 13.00, ca urmare a "lipsei de interes manifestate de Guvernul României faţă de situaţia salarială a funcţionarilor publici şi a personalului contractual din administraţia locală".

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, acţiunea va avea loc în Piaţa Victoriei, cu participarea a 2.000 de salariaţi din administraţia locală, sub egida "Administraţia locală, prioritatea naţională!"

Federaţia aduce la cunoştinţa opiniei publice că "aproximativ 70% din angajaţii administraţiei locale au venituri salariale situate la nivelul salariului minim, în acest domeniu media salarială fiind situată la 1.068 lei net".

De asemenea, sindicaliştii cer Guvernului, în mod public, asumarea administraţiei publice locale, prin acordarea de creşteri salariale imediate angajaţilor din cadrul acestui segment de activitate, cât şi reacordarea drepturilor suspendate sau abrogate.

"În cazul în care solicitările noastre nu vor fi luate în considerare, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală va demara procedura de organizare a grevei generale în cadrul administraţiei locale", se arată în comunicatul tramsmis.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală SED LEX informează că va fi susţinută în acţiunile întreprinse de către Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Demisia la toti din SED LEX. Afara toti functionarii spagari !!!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS