Socialiştii moldoveni cer ca Traian Băsescu să fie declarat persona non grata

George Forcoş
Politică /

Socialiştii moldoveni cer ca Traian Băsescu să fie declarat persona non grata

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), formaţiunea politică a preşedintelui moldovean Igor Dodon, a cerut autorităţilor republicii să-l declare pe fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, persona non grata, informează Independent.md.

Într-o declaraţie făcută publică de formaţiune, socialiştii îşi motivează solicitarea prin faptul că Traian Băsescu s-ar implica în treburile interne ale statului.

PSRM nu precizează însă care sunt acţiunile lui Traian Băsescu pe care le consideră intervenţie "în treburile interne ale unei ţări suverane".

În aceeaşi declaraţie, Traian Băsescu este acuzat că ar susţine reconstituirea într-un alt format a Alianţei pentru Integrare Europeană - cu PLDM şi PL. Potrivit PSRM, se urmăreşte lichidarea Moldovei în anul 2018.

"Deşi a devenit evident că Republica Moldova nu poate adera la UE chiar şi în viitorul îndepărtat, proiectul de unificare cu România, care prevede "eurointegrarea prin uşa din spate", a devenit planul de bază al grupului de la guvernare", se spune în declaraţia socialiştilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită