SONDAJ FORSA:Două din trei companii germane sunt favorabile creşterii dobânzii BCE

A.V.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Două din trei companii germane sunt favorabile creşterii dobânzii BCE

Aproape două treimi din întreprinderile germane doresc ca Banca Centrală Europeană (BCE) să majoreze rata dobânzii în curând, în pofida perspectivelor mai puţin optimiste de creştere economică, indică un sondaj Forsa, preluat de Reuters.

Aşteptările pieţei pentru o majorare a ratei dobânzii BCE arată abia anul 2020, mai ales că unele date dezamăgitoare privind industria din Germania şi alte economii din zona euro au sugerat o încetinire a creşterii în uniunea monetară.

Analiza, realizată pentru firma de consultanţă EY, institutul economic DIW şi think-tankul de politică externă DGAP, arată că 62% dintre managerii de afaceri vor o majorare a dobânzii BCE în anii care vin. Aproape 27% sunt de părere că BCE trebuie să continue politica monetară ultra-relaxată, conform sondajului.

Acesta mai arată că majoritatea directorilor de companii germane susţin măsurile de salvare din zona euro pentru statele membre care se află în dificultate, 83% dintre respondenţi spunând că mecanismul de salvare al blocului este bun şi corect. Însă, 68% au afirmat că datoria de stat a Italiei reprezintă o mare problemă în regiune.

Pentru realizarea sondajului, Forsa a interogat manageri de top din 400 de companii germane, între 22 noiembrie 2018 şi 7 ianuarie 2019.

Amintim că responsabilii BCE urmează să se întâlnească la data de 24 ianuarie în reuniunea de politică monetară şi, deşi nu sunt aşteptate modificări majore, investitorii cred că banca îşi va schimba mesajul, confirmând creşterea economică mai slabă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS