SORINA PINTEA: "Am propus un act normativ care statuează competenţele medicilor esteticieni"

V.T.
Politică /

Sorina Pintea (Sursa foto: Twitter)

Sorina Pintea (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, astăzi, că va emite un ordin care va stipula competenţele medicilor esteticieni şi obligativitatea ca fiecare cabinet să prezinte, atunci când solicită autorizaţia de funcţionare, şi un document privind calificarea acestora.

"Am propus un act normativ care să statueze foarte clar care sunt competenţele medicilor pe această specialitate. (...) Membrii comisiei de chirurgie plastică au stabilit foarte clar care sunt specialităţile care vor putea face procedurile legate de chirurgia estetică. Aceste lucruri vor face obiectul unui ordin de ministru care va apărea curând. Încă se definitivează nişte aspecte legale. (...) Fiecare cabinet medical obţine din partea DSP autorizaţie de funcţionare. (...) Vom introduce expres în acel act normativ obligativitatea ca la obţinerea autorizaţiei de funcţionare să se depună şi un document, un dosar privind calificarea personalului. Noi le vom menţiona, astfel încât, când un cabinet se va autoriza, vom şti sigur că va avea şi resursa umană corespunzătoare", a declarat Pintea, la Parlament, potrivit Agerpres.

Întrebată cum îşi pot da seama pacienţii că medicul care urmează să îi consulte are toate documentele necesare, având în vedere că baza de date a Colegiului Medicilor nu este actualizată, ea a spus: "Asta este o lacună a sistemului informatic al Colegiului Medicilor, dar care se va rezolva".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS